Samsung GALAXY ROUND – prvi smart telefon sa zakrivljenim displejom

Objavila u 10/10/2013 u 15:47

Galaxy Round_Combination (Large)

O fleksibilnim ekranima sam pisala pre nekoliko godina, i ova inovacija u mobilnoj industriji se čeka već 2 godine. Samsung je više puta najavjlivao izlazak fleksibilnih telefona. A sada su i predstavili prvi telefon sa zakrivljenim ekranom. Znači nije fleksibilan ali zakrivljen jeste.

Kompanija Samsung Electronics Ltd. danas je predstavila GALAXY ROUND, prvi smart telefon na svetu sa zakrivljenim displejom. Sa ovom pionirskom  tehnologijom zakrivljenih displeja, model GALAXY ROUND predstavlja spoj inovacija na polju ekrana smart telefona sa jedinstvenim funkcijama dizajna. Samsung GALAXY ROUND poseduje ful HD Super AMOLED displej od 5.7”, njegova debljina je 7.9mm a težina 154g.

Kao rezultat zakrivljenog dizajna, korisnici mogu da iskoriste iskustva koja integrišu tu osobinu, poput opcije Roll Effect koji omogućava korisnicima da lako provere informacije kao što su datum, vreme, propušteni pozivi i baterija kada je ekran isključen, kao i funkciju Gravity Effect za stvaranje vizuelne interakcije sa ekranom naginjanjem uređaja. Kad je reč o muzici, opcija Bounce UX omogućava korisnicima da kontrolišu svoju muziku. Kada je displej uređaja GALAXY ROUND isključen dok muzički plejer radi, kratkim pritiskom na levu stranu uređaja, uređaj će ponovo odsvirati prethodnu pesmu dok će kratkim pritiskom na desnu stranu početi da svira sledeća pesma. Što se tiče fotografija i video snimaka, opcija Side Mirror omogućava korisnicima da pristupe sadržaju albuma naginjanjem na levo i desno.

Veliki ekran uređaja GALAXY ROUND pruža dodatne prednosti korisnicima. Korisne funkcije One-Hand Operation pružaju korisnicima najčešće korišćene funkcije upravljanja na preferiranu stranu ekrana uređaja. Uređaj pruža veće mogućnosti multitaskinga pri čemu korisnici mogu u potpunosti da iskoriste veći ekran putem opcije Multi Window, koja omogućava korisnicima da otvore više od jedne aplikacije na ekranu, da koriste više različitih opcija jedne aplikacije istovremeno ili da lako razmenjuju sadržaje između aplikacija.

Samsung GALAXY ROUND može se naći u Koreji u luksuznoj smeđoj boji (Luxury Brown), a više boja će biti dostupno uskoro.

Galaxy Round_Dynamic3 (Large) Galaxy Round_Dynamic1 (Large)

Kompletna specifikacija

Mreža
LTE 150/50M bps
Procesor
MSM 8974 (Quad Krait 2.3 GHz)
Displej
5.7” fulHD Super Flexible AMOLED
Memorija
32 GB + microSD (do 64GB)
3GB RAM
Kamera
13 MP AF w/Flash + 2MP
Načini rada kamere: Drama Shot, Sound & Shot, Animated Photo, Eraser, Best Photo, Best Face, Beauty Face, HDR (High Dynamic Range), Panorama, Sports, Golf, Surround shot, Live effect
OS
Android 4.3 (Jelly Bean)
Konektivnost
Wi-Fi a/b/g/n/ac, WiFi Direct, BT 4.0 (BLE), USB 3.0, GPS+GLONASS, NFC
Dodatne funkcije
Group Play: Share Music, Share Picture, Share Video, Share Document, Play Games
Story Album, S Translator
Samsung Smart Scroll, Samsung Smart Pause, Air Gesture, Air View
Samsung Apps, Samsung Hub, ChatON (Voice/Video Call, Share screen, 3-way calling), Samsung WatchON
S Voice™ Hands Free, S Health
Samsung Adapt Display, Samsung Adapt Sound
Auto adjust touch sensitivity (Glove friendly)
Samsung Link, Screen Mirroring
Safety Assistance, Samsung KNOX
Dimenzije
151.1ⅹ79.6ⅹ7.9mm, 154g
Baterija
2,800mAh

Tags: fleksibilni ekraniinovacijaRoundsamsungzakrivljen ekran

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

7 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Totalna nebuloza ako mene pitate!

  • Meni nije jasno ovo sto se uvek navodi “Roll Effect koji omogućava korisnicima da lako provere informacije kao što su datum, vreme, propušteni pozivi i baterija kada je ekran isključen”. Nekako mi je to imalo smisla sa onim modelom na prvoj prezentaciji fleksibilnih ekrana koji je imao zaobljen ekran ka spolja, pa su neke informacije mogle da se ocitaju dok je, recimo, telefon u futroli, prakticno gledajuci samo taj bocni deo telefona. E sad, kako to funkcionise sa ovim konkavnim modelom na slici nije mi jasno.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *