Meizu MX3 prvi pametni telefon sa 128 GB memorije se pojavio na tržistu

Objavila u 19/11/2013 u 15:37

Meizu MX3Dobro ste pročitali u naslovu, blesavi Kinezi su napravili telefon sa 128 GB interne memorije. Pretpostavlja se da je ovo prvi telefon u svetu sa ovakvom karakteristikom. Isti telefon će biti dostupan i sa 16, 32, 64 GB interne memorije. Prve informacije o ovom telefonu su se pojavile u julu mesecu,  u septembru je zvanično najavljen.

Meizu MX3 dolazi sa Exynos 5 Octa procesorom (Quad-core 1.6 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.2 GHz Cortex-A7) i 3 GPU PowerVR SGX544 MP3. Telefon ima 2GB RAM-a i ekran od 5.3 inča. Kažu da ekran ima dobru osvetljenost ali da je zasnovano na tehnologiji koja manje troši bateriju. Tu je i Sony-jev senzor za kameru sa pozadinskim osvetljenjem i poboljšani softver za obradu fotografija. Zadnja kamera je od 8 MP a prednja je od 2 MP. Telefon dolazi sa Jelly Bean verzijom softvera.

Što se dizajna tiče Meizu MX3 kućište je kreirano od magnezijumske legure i rama od nerđajućeg čelika kako bi održali idealni balans performansi i zagrevanja. Telefon ima bateriju os 2400 mAh što je kako kažu za 37% bolje od prethodne generacije Meizu telefona. Imaju i softverski Smart Wake feature koji doprinosi sa još 12% produženim trajanjem baterije. Kažu da su i antenu poboljšali i smanjili zračenje u odnosu na prethodnu generaciju. Treba naglasiti da je telefon dostupan samo na kineskom tržištu i da može da se koristi samo na TD-SCDMA mreži u Kini. Naravno očekuje se i izlazak modela koji će biti za ostala tržišta.

 

Tags: 128 GB interne memorijeAndroidJellyBeankinaMeizu MX3najavatelefon

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *