Kamera iPhone 4S vs Xperia arc

Objavila u 18/10/2011 u 14:00

Jedna od novih funkcija na iPhone 4S u odnosu na iPhone 4 je upravo i poboljšana kamera sa senzorom od 8MP i može da snima video zapis u 1080p rezoluciji sa 30 fps. Ovo je ujedno i najznačajnija razlika između 4S i 4 modela. Kako je pre par dana i potvrđeno, iPhone 4S senzor kamere je uradio Sony. Ekipa sa sajta chipworks.com je koristila mikroskop sa infracrvenim zracima i snimila fotografiju na kojoj se vidi da je ovaj čip radio Sony za Apple.

Potpuno prirodno se potom ljudima nametnulo pitanje, da li je ovaj senzor na kameri novog iPhone-a sličan ili bolji od senzora Sony Ericsson Xperia arc telefona. Xperia arc ima senzor kamere od 8,1 MP sa Exmor R tehnologijom koji daje odlične fotografije.

Sony kamera iPhone 4S

Pa je stoga kineski sajt ePrice napravio i uporedni test fotografija ufotkanih sa Xperia arc-om i iPhone 4S telefonom. Meni deluje da iPhone 4S ima jači kontrast a Xperia arc beleži više detalja, mada je to taj kvalitet, vrlo su slične kamere, nisam sigurna koja mi je bolja. A vama? Možete videti fotografije u nastavku teksta.

Zanimljiva je još jedna informacija koju sam našla, a radi se o tome da je cena akcija Omnivision-u pala za neki 10% onog momenta kada je Chipworks.com objavio mikroskopsku analizu iPhone 4S, jer je Omnivision izrađivao kameru za prethodni iPhone 4.

Fotografije su skinute odavde

Tags: AppleiPhone 4SkamerasenzorSonySony EricssonXperia Arc

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *