Evropski operateri kažu da bi Nokia trebala da dolazi sa Androidom

Objavio u 29/04/2012 u 17:19

nokia n9 ice cream sandwich

Ako pratite vesti vezane za pametne telefone mimo Android sveta, verovatno ste čuli da je Nokia Lumia 900 bila u centru pažnje u proteklom periodu. Ali izgleda da se ne prodaje baš onako kako su zamišljali. Evropski operateri izveštavaju da se ne prodaje kao prethodni 710 i 800 modeli. Zašto? U pitanju je softver. Nokia je sada u potpunosti prigrlila Windows Phone 7 operativni sistem, međutim Evropljani ovo slabo kupuju, jer kako kažu operateri, očekuju Android.

Reuters je pričao sa jednim predstavnikom, koji je želeo da ostane anoniman je izjavio:

“Niko ne dolazi u prodavnicu da traži Windows telefone… Kada bi Lumia sa istim hardverom dolazila sa Androidom umesto Windowsa, bila bi mnogo lakša za prodaju.”

Neću da pljujem po Nokia-i pošto su uvek imali kvalitetan hardver, ali mi je žao što se nije priključila Android porodici, mislim da bi imala velike šanse 🙁

[via DroidDog]

Tags: AndroidLumiaNokiawindowsWP7

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

5 komentara, pridruži se diskusiji!
 • marvellz tune 29/04/2012 u 8:48 PM

  Pa Windows Phone OS ubija to sto ne moze recimo Nokia da napravi svoj UI, kao sto se to radi na Android OS! Svi WP i iOS su jednobojni, a dok je Android sareno obojen!!

 • Slazem se, ja sam pre uvek kupovao Nokia-u,
  prvo jer je imala simbijan i tukla je sve zive, nokiu N82 i dan danas imam kao drugi fon,
  kamera, optika, i xenon-ski blic su vrhunski, zaista je Nokia hardverski odlicna….

  Al prosto fali u simbijanu ta sirina i optimizacija kao sto imam na Androidu… 🙂

  Kako bi lepo legao Ice Cream Sandwich na novoj Nokia N9…
  Koji bi to stil bio 🙂

  • Ako ti je od celog hardvera samo kamera bitna, onda bi i dalje mogao da kupujes Nokijine telefone, jer i dalje imaju odlične kamere. Nokia je imala odličan hardver, ali što je još bitnije imala je visok kvalitet izrade i dugoročnu podršku sa updatima operativnog sistema, što verujem da i dalje ima. Ako zanemarimo njihov predug ostanak sa Symbianom, njihov najveći problem je što im hardver kaska za konkurencijom. Najnovije Nokije su kasno izašle, sa zakašnjenjem od minimum 2 godine. Lumia 900 nema puno bolji hardver od HTC Desire koji je izašao sad već davne 2009. Znamo mi svi da je taj telefon vrhunskog kvaliteta i da će Nokia da pruži besprekornu podršku, ali zašto bi neko kupio nešto što si mogao da imaš pre 3 godine?

   • Vise mi nije kamera toliko u prvom planu 🙂

    Al’ n82 i dalje pravi odlicne slicice 🙂

    I ja kad pricam sa nekim o kupovini telefona, uvek prvo pitam sta mu je primarno, ako je to samo kamera,
    onda NOKIA, npr burazer ima n8, fenomenalne slicice, fenomenalan kamera, nema tu sta da se prica. 🙂

    Al evo prelazi i on na adnroid ceka One S daizadje kod nas 🙂

 • Još uvek ne mogu da shvatim zašto… Ubeđen sam da bi “pobili” konkurenciju sa Androidom. o_O

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *