Alcatel je predstavio One Touch Hero

Objavila u 07/09/2013 u 16:19

Alcatel One Touch HeroAlcatel je na IFA sajmu predstavio 4 nova telefona, ali heroj među njima je Alcatel One Touch Hero. Radi se o telefonu sa Full HD IPS ekranom od 6 inča, dolazi sa stajlusom i interesantnom dodatnom opremom. Alcatelov Hero poput Asusovog Fonepad Note-a direktno napadaju poznatu liniju konkurenta Samsunga Galaxy Note. Alcatel One Touch Hero ima quad core procesor radnog takta 1,5 GHz i kameru od 13 MP.

Ovo je trenutno poznata specifikacija:

  • 6-inča IPS displej sa 1080×1920 px rezolucija
  • 1.5GHz quad-core procesor
  • 2GB RAM
  • 16GB interne memorije
  • 13 MP zadnja kamera sa auto fokusom
  • 2 MP prednja kamera
  • 3G, Wi-Fi, Bluetooth i GPS
  • Dual-SIM (GSM+GSM)
  • Android 4.2 Jelly Bean

HERO ima bateriju od 3400 mAh.

Što se stajlusa tiče, ima podršku od nekolika ugrađenih aplikacija u ovom uređaju. Tu su aplikacije za anotacije, podsetinke i profesionalne skice. Tu je i aplikacija za prepoznavanje rukopisa. Pored ovih aplikacija, Alcatel se potrudio da omogući još nekoliko pametnih funcija kao što je wireless mirroring koji omogućava da podelite ekran telefona sa drugim većim ekranom.

Kada je dodatna oprema u pitanju, tu je MagicFIip futrola koja postaje po potrebi bežični punjač.

Alcatel One Touch HeroIsta ta MagicFlip futrola poseduje E Ink displej. Ovo je “futrola” za telefon koja zamenjuje standardan displej E Ink displejom za uštedu baterije. E ink displej će u slučaju poziva pokazati animaciju na E ink displeju, takođe ukoliko stigne SMS poruka, dobićete obaveštenje o tome na ovom crno belom ekranu. Kada slušate muziku sa telefona, takođe možete koristiti E Ink displej.

Alcatel One Touch HeroPored ovog, tu je i dodatni mali bluetooth uređaj koji je pogodan za nošenje i sa kojim možete upravljati većim uređajem.

Alcatel One Touch Hero

I na kraju, tu je i Pico Projector. Uz pomoć dodatnog gedžeta uz telefon, imate i projektor, pa tako možete projektovati sliku uvek i bilo gde. Taj projektor je i mali držač telefona koji se lako “nakači” na telefon.

Alcatel One Touch Hero

Ovaj telefon se očekuje u oktobru na tržištu.

Meni lično je ova futrola koja je bežični punjač, E Ink istovremeno i zaštita interesantna i inovativna pojava. Projektor deluje kao korisna stvar. Dok ovo uparivanje sa malom telefonom preko bluetootha mi je totalno bezveze 😀 ali ukusi su različiti.

Alcatel One Touch Hero

Evo i demonstracije ovih funcionalnosti:

Tags: Alcatel One Touch HeroAndroid Jelly Beanbežični punjačE ink displejfutrolaMagicFlip cover

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

5 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *