Acer ipak neće predstaviti novi telefon sa Aliyun OS zbog Google-a

Objavila u 14/09/2012 u 17:48

Aliyun OSIako se mnogima čini da se sve zakucalo na Androidu, iOS-u i Windows 8, nije baš. Acer je juče trebao da predstavi novi telefon CloudMobile A800 koji pogoni Aliyun OS kompanije Alibaba. Čuli ste za Alibabu sigurno negde na netu, to je najveća kineska e-commerce kompanija koja sada uleće u mobilnu industriju sa operativnim sistemom baziranim na cloud-u.

Kako neki izvori na netu kažu, Google je poslao obaveštenje Aceru da ukoliko predstave taj novi telefon, Google prekida saradnju sa Acerom u pogledu Androida. Da li je ovo istina ili ne, to se ne zna. Zašto je ispalo baš tako da se u poslednjem momentu ukida najava uređaja, ne zna se tačno. Možda je Acer-u ovo samo izgovor da ipak ne predstavi telefon. Možda je Google uplašen konkurencije. Možda u ugovoru između Google i Acera stoji negde da Acer ne sme da sarađuje sa drugim kompanijama u pogledu operativnog sistema. Ko zna. Mada eto HTC ima telefone i na Windows i na Android platformi.

Inače po netu se govorilo i to da ovaj Acerov telefon sa Aliyun OS-om nije trebao da napušta Aziju, tačnije Kinu. Acer je za evropsko tržište izbacio isti model telefona ali sa Androidom (CloudMobile). Inače Aliyun OS je operativni sistem zasnovan takođe na Linuxu. Može da pokreće Android aplikacije, a takođe i web bazirane aplikacije urađene sa HTML5 ili javascript-om.

Tags: AcerAlibabaAliyun OSgooglemobilniOSpredstavljanjesportelefon

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *