Qualcomm prezentovao 3D tablet

Objavila u 10/05/2012 u 9:37

qualcommOvih dana u New Orleans-u se održava CTIA WIRELESS 2012. Radi se o internacionalnom događaju/sajmu sa temom “All things mobile” i idejom da je budućnost bežične tehnologije budućnost svega.

Qualcomm je na ovom događaju predstavio autostereoskopski 3D tablet. Radi se o 3D tehnologiji za koju nije potrebno da koristite dodatu opremu u vidu 3d naočara i slično. Već smo viđali 3D telefone ovog tipa (LG Optimus 3D i HTC Evo 3D) a ovo je prvi tablet.

Reč je Qualcomm-ovom razvojnom uređaju, nije u pitanju ništa komercijalno za sad. Ali je lepo znati da je napravljen 3D tablet sa rezolucijom od 1920×1200 piksela koji pušta 3D stereoskopske video klipove i slike. Može i da konvertuje 2D u 3D slike. Možete videti na video klipu demonstraciju.

Tags: 3DnaočareQualcommrezolucijastereoskopijatablet

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Iskreno, mene taj 3D nervira. Jeste on stvarno dobar, ali kao prvo ne radi kako treba, a kao drugo boli glava od 3D-a. Pre nekoliko dana sam imao u rukama HTC Evo 3D, i upalio sam 3D mod za slikanje. Nisam odusevljen, jer kad se malo pomeri taj telefon, levo ili desno, taj 3D efekat se gubi.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *