HP predao izvorni kod Androida za TouchPad Cyanogen timu

Objavio u 10/02/2012 u 10:30

HP-TouchPad-ICS-Android-4

TouchPad se rasprodao u nenormalnom broju kada je HP spustio cenu na Amazonu. Tada su se neki tableti poavili sa Androidom umesto WebOS-om. HP je tada tvrdio da oni sa tim nemaju ništa 🙂 E pa ispostavilo se da imaju.

HP je odlučio da otvori originalni Android kod za tablet CyanogenMod timu. Ovo znači da, direktnim pristupom izvornom kodu kernela, CM tim će sada moći da napravi mnogo stabilniji ROM.

Ako ste mislili da su sada sve teorije zavere vezane za Android HP TouchPad otkrivene, varate se. Ima još par pitanja koja nisu odgovorena. Na primer, izgleda je HP imao dva odvojena tima koja su radila na Android portu za TouchPad u isto vreme kada i tim za WebOS. Jel to znači da je HP od početka planirao da prodaje tablete sa Androidom kada kupi Palm?

Mislim da im je ovo najbolji potez 😉 Možda sad TouchPad postane još popularniji 😉

[via RootzWiki]

Tags: CyanogenModHPizvorni kodsource codeTouchpad

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *