HTC dao izjavu vezanu za ogroman propust

Objavio u 06/10/2011 u 19:35

htc security holeZa vikend su objavljene informacije o tome da neki ekstremno popularni HTC Android telefoni (EVO, EVO 3D i 4G i Thunderlot) imaju sigurnosni propust koji dozvoljava drugim aplikacijama da pristupe vašim informacijama.

Sada je HTC izašao sa zvaničnom izjavom, gde priznaje problem:

HTC shvata  veoma ozbiljno tvrdnje o sigurnosnim propustima u svojim proizvodima. U našim tekućim istraživanjima o skorašnjim tvrdnjama došli smo do zaključka da HTC-ov softver ne radi ništa loše korisničkim podacima, ali postoji propust koji potencijalno može biti zloupotrebljen od malicioznih aplikacija. Ovakva aplikacija ili bilo koja druga aplikacija koja pristupi takvim podacima krši zakon o kriminalu i privatnosti. Za sada, nije nam poznat nijedan slučaj da je i jedan korisnik oštećen na ovaj način i želimo to da sprečimo tako što ćemo se osigurati da su svi korisnici svesni potencijalne ranjivosti sistema.

HTC radi naporno kako bi što pre izbacio sigurnosni apdejt koji će popraviti ovaj problem na ugroženim uređajima. Nakon kratkog testiranja od strane naših partnera provajdera, patch će biti poslat kao OTA apdejt našim korisnicima, koji će biti obavešteni da ga skinu i instaliraju. Upozoravamo sve korisnike da instaliraju apdejt čim izađe. Za ovo vreme, kao i uvek, pozivamo sve korisnike da paze šta skidaju, koriste, instaliraju i apdejtuju i da to rade iz proverenih izvora.

Lepo je čuti da niko nije oštećen za sada, ali budite pažljivi šta skidate i uvek gledajte ocene i rezenzije pre nego instalirate. Nekada aplikacije sa sličnim imenom mogu da se pojave na Android Marketu. Ako skidate nešto što je popularno, a vidite da je skinuto samo nekoliko puta, bolje razmislite da li da skidate.

[via BGR]

Tags: EvoEvo 3dEvo 4GhtcPropustSensesigurnostThunderbolt

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *