Google briše backup ukoliko uređaj nije korišćen duže od dva meseca

Objavio u 15/09/2017 u 14:38

Jedan Reddit korisnik je čekao na zamenu njegovog Nexus 6P telefona i u međuvremenu je koristio iPhone nekoliko meseci. S vremena na vreme je proveravao Android backup na Google Drive-u, da bi u jednom momentu shvatio da te rezervne kopije više nema. Ovo je zato što Google izgleda briše vaš backup (rezervnu kopiju) nakon dva meseca ako uređaj nije bio u upotrebi. Čak i ako ste bekapovali uređaj na Google Drive, sve će nestati ako ne koristite vaš Android uređaj u roku od dva meseca.

Google nigde nije objavio ovaj rok, ali zapravo u samom backup folderu stoji datum isteka. Međutim ljudi ovo ne proveravaju i očekuju neku vrstu obaveštenja (npr. email) kao upozorenje da će backup isteći. Ako nakon dva meseca otvorite backup folder, naići ćete na prazan folder kao. Liste instaliranih aplikacija, njihovi podaci, podešavanja sistema, aplikacija … sve to više nećete imati.

Čak i ako plaćate dodatni prostor na Google Drive-u, nećete imati prolongirani period za backup uređaja. Jedina solucija da sačuvate vaše podatke je da imate neki drugi Android uređaj sa kog bi se s vremena na vreme logovali na vaš Google nalog kako bi osvežavali ovaj backup.

Nadamo se da će Google slušati na žalbe i da će barem slati obaveštenje povezanom nalogu da provere uređaj. Ali bitno je da znate da postoji ovaj limit, pa pazite.

[via Reddit]

Tags: Backup uređajaDevice BackupGoogle DriveRezervna kopija

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *