Viewdle – prepoznavanje lica u augmentovanoj realnosti

Objavio u 23/02/2011 u 20:24

Kad je prepoznavanje lica u pitanju, ili narušavanje privatnosti na bilo kom nivou, uvek imamo ljude za i protiv. Viewdle je aplikacija u najavi koja će omogućiti da uz pomoć kamere  telefona prepozna ne jednu nego više osoba u realnom vremenu, i da vam ispiše njihove aktivnosti na društvenim mrežama.

Kad god vidim ovakvu primenu moderne tehnologije, ne mogu a da se ne setim filma sa Will Smith-om, Enemy of the State. Koliki nivo pristupa će aplikacija imati i kako će rešiti ovo prepoznavanje je još uvek nepoznato. Ali sa tehničke strane mislim da je ovo velik poduhvat i da svakako zaslužuje pohvale.

Da li ova aplikacija narušava privatnost ili ne, odlučite sami.

Lično mislim da ako aplikacija vuče podatke sa telefona i prikazuje podatke takođe sa telefona i ne sinhronizuje iste sa spoljnom mrežom, ne bi trebalo da bude bojazni. Kao i što Google Picasa ne narušava privatnost ukoliko ne sinhronizujete vaše podatke prepoznatih lica sa online servis. Ostaje nam da vidimo. U međuvremenu pogledajte reklamni spot:

Tags: aplikacijaaugmentovana realnostmrežapodacisinhronizacijatelefon

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *