HTC u Srbiji

Objavila u 08/10/2010 u 7:20

HTC u Srbiji

Na pitanje, zašto tek sada, kada lokalna kancelarija u Srbiji radi već neko vreme, regionalni direktor HTC-a za Jugoistočnu Evropu, Nikitas Glikas, kaže da se kompanija u poslednjih godinu i po dana za to pripremala.

“Zato što smo morali laganim, ali snažnim koracima da idemo napred. Mi verujemo da smo napredovali od kada smo krenuli, pre godinu i po dana, ali smo se u poslednje godine zaista trudili da budemo pristutni na tržištu, kako bismo ostvarili dobar uspeh u 2010-oj”, rekao je on.

Korist novim i starim korisnicima ogleda se, pre svega, u lokalizaciji softvera. “Ono što planiramo ubuduće, do kraja godine, je lokalizacija telefona na srpski jezik, znači meni će biti na srpskom jeziku što do sada nije bio slučaj, i imaćemo lokalizovan web sajt na srpskom jeziku. Tako da će svi naši korisnici moći da dobiju direktne informacije o specifikacijama telefona, novostima, promocije i neke najave za buduće projekte na našem jeziku”, kaže Snežana Rosić, HTC menadžer za Srbiju.

Srbija se, što se poslovanja ove kompanije tiče, jako visoko kotira u našem regionu. “Rekao bih da je u našem regionu, Jugoistočnoj Evropi, u poređenju sa ostalim zemljama, Srbija posluje najbolje. Ako uzmemo u obzir veličinu, karakteristike i moć zemlje, veoma smo zadovoljni rezultatima u Srbiji”, rekao je Nikitas Glikas, direktor HTC-a za ovaj region.

Na konferenciji su predstavljeni i novi telefoni na Android platformi, Desire HD i Desire Z, koji će se ovog meseca naći u ponudi domaćih mobilnih operatera, ali i novi HTC Sense korisnički interfejs, ali i mogućnosti koje pruža usluga HTCSense.com, koji su sredinom prošlog meseca imali svetsku premijeru.

via B92

Tags: Android SrbijaDesirehtcSrbija

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *