Google je upravo kupio Nik Software, konkurenciju Instagramu i jednu od omiljenih aplikacija na iOSu

Objavio u 18/09/2012 u 8:44

Google je upravo kupio jednu od većih kompanija koja se bavi obradom fotografija, Nik Software. Ljubiteljima obrade fotografije je verovatno poznat njihov set alata i dodataka za Photoshop poput Color Efex Pro, HDR Efex Pro, SnapSeed … Lično koristim i Color Efex Pro kao dodatak za Photoshop i SnapSeed kao standalone aplikaciju za Windows. SnapSeed je takođe poznat iOS korisnicima, jer postoji kao aplikacija za iPhone i iPad, a u najavi je bila i Android aplikacije. Lično sam veliki fan Nik Software aplikacija i mislim da su efekti koje nudi veoma kvalitetni.

Facebook i Instagram se verovatno ne plaše ove kupovine, ali mislim da bi trebali.

SnapSeed nije popularan kao Instagram, ali ljudi koriste ove dve aplikacije paralelno, a Google sada u svom arsenalu ima nešto što može da uzdrma Facebook+Instagram ljubav 🙂 Kao i Apple-ovu ponudu kvalitetnih aplikacija za editovanje fotografija. Ovo bi moglo značiti da ćemo videti poboljšane i nove efekte u Google+ aplikaciji za efekte na fotografijama, kao i SnapSeed aplikaciju na Android platformi, koja je btw proglašena 2011. za iPad aplikaciju godine.

Nadajmo se samo da Google ne planira da ugasi ovaj projekat, već da ga integriše u svoje servise.

[via Nik Software i TheVerge]

Tags: AndroidgooglekupovinaNik SoftwareSnapseed

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *