3

Google je upravo kupio Nik Software, konkurenciju Instagramu i jednu od omiljenih aplikacija na iOSu

nik software

Google je upravo kupio jednu od većih kompanija koja se bavi obradom fotografija, Nik Software. Ljubiteljima obrade fotografije je verovatno poznat njihov set alata i dodataka za Photoshop poput Color Efex Pro, HDR Efex Pro, SnapSeed … Lično koristim i Color Efex Pro kao dodatak za Photoshop i SnapSeed kao standalone aplikaciju za Windows. SnapSeed je takođe poznat iOS korisnicima, jer postoji kao aplikacija za iPhone i iPad, a u najavi je bila i Android aplikacije. Lično sam veliki fan Nik Software aplikacija i mislim da su efekti koje nudi veoma kvalitetni.

Facebook i Instagram se verovatno ne plaše ove kupovine, ali mislim da bi trebali.

SnapSeed nije popularan kao Instagram, ali ljudi koriste ove dve aplikacije paralelno, a Google sada u svom arsenalu ima nešto što može da uzdrma Facebook+Instagram ljubav 🙂 Kao i Apple-ovu ponudu kvalitetnih aplikacija za editovanje fotografija. Ovo bi moglo značiti da ćemo videti poboljšane i nove efekte u Google+ aplikaciji za efekte na fotografijama, kao i SnapSeed aplikaciju na Android platformi, koja je btw proglašena 2011. za iPad aplikaciju godine.

Nadajmo se samo da Google ne planira da ugasi ovaj projekat, već da ga integriše u svoje servise.

[via Nik Software i TheVerge]

Objavljeno u Novine
eboye

eboye

Vasilj
Milošević
Objavio tekstova:
Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3 a sada je ponosni vlasnik LG G4 telefona. Inače je grafički dizajner po struci i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 misli na “Google je upravo kupio Nik Software, konkurenciju Instagramu i jednu od omiljenih aplikacija na iOSu

  1. Odlican je Nik Software. Sto se tice kupovine od strane Google-a, tu nema brige, tek sada ce Nik postati poznatiji i jos bolje optimizovan.

  2. Pingback: Google+ za Android 4.0+ dodaje pametnu podršku za fotografije | Srbodroid

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *