Google Asistentova nova broadcast funkcija omogućava da vaš Google Home postane intercom

Objavio u 14/11/2017 u 16:56

Google Home je uređaj koji nije dostupan u Srbiji, ali to ne znači da ne treba da čitamo o njemu i funkcionalnostima koje on ima. Od samog početka mi se svidela ideja ovog uređaja, a nakon što je Google predstavio Google Home Mini za samo 49 dolara (4830 RSD) ovaj uređaj je zapravo vrlo isplativ s obzirom šta nudi (naravno u US, kod nas pola stvari ni ne radi).

Ono što Google Home ima kao najvećeg aduta je Google Assistant (Asistent) koji vam može pomoći u raznim situacijama. Asistent postaje jako koristan ako još imate i pametnu kuću jer možete uvek da glasovnom komandom kažete da vam stiša svetlo u dnevnoj sobi, promeni boju rasvete, pusti muziku koju želite, da naručite hranu … da vas probudi ujutru … bukvalno scene iz Star Trek-a.

Ono što je novina kod Google Asistenta i naravno Google Home-a je ta što od sada će korisnici istih uređaja moći da odašilju (broadcast-uju) glas na svim Google Home uređajima. Komandom “OK Google, broadcast that I’m on my way home” će na svim Google uređajima pustiti da stižete kući. Ovo je po meni još samo jedan korak ka komunikaciji kao u SciFi filmovima gde zapravo svi ukućani mogu da komuniciraju bez slušalica, bez telefona bez obzira u kojoj su sobi, pa čak i da li su u istoj kući. Interna komunikacija (intercom) bez dodatnih pomagala.

Iskreno jedva čekam da se domognem jednog (ili više) ovih uređaja i da probam … konačno Star Trek tehnologija postaje komercijalno dostupna 😀

Ova funkcionalnost je dostupna za sada samo u SAD, Australiji, Kanadi i Ujedinjenom Kraljevstvu i za uređaje kojima je jezik podešen na engleski. Google kaže da će još jezika biti podržano “uskoro”.

[via Google]

Tags: Google AsistentGoogle AssistantGoogle HomeGoogle Home MiniintercomOK Google

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1156

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share