Flash traži jači procesor

Objavila u 04/09/2010 u 11:11

adobe-logoIako se pretpostavljalo da će svi uređaji sa Android verzijom 2.2  moći da poteraju Flash 10.1, Adobe kaže da to nije uvek slučaj. Uređaji moraju imati minimalnu specifikaciju hardvera da bi Flash dodatak radio. Na Adobe-ovom sajtu se može videti da uređaju koji imaju VGA ekrane, moraju da imaju procesor od 550MHz sa matematičkim koprocesorom (FPU).

Dok uređaji sa WVGA ekranima moraju imati namenski procesor Cortex A8 800MHz, takođe sa matematičkim koprocesorom (FPU podrška). Na Adobe sajtu se može videti lista mobilnih uređaja koji podržavaju Flash 10.1 trenutno: Google Nexus One, HTC EVO 4G, HTC Desire, Motorola Droid, Droid 2 i Droid X. Sudeći po listi, primećujemo da veći deo trenutno top telefona podržavaju Flash, ali ipak do kraja godine se očekuje da izađe dobar broj drugih modela telefona sa Androidom koji neće moći da podrže Flash.

via phonescoop

Tags: adobeflashFPUprocesor

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *