EKG i EEG na vašem telefonu

Objavio u 19/10/2010 u 10:36

mobile ecg eeg

Holandski naučnici su ishakovali elektrokardiogram (EKG) senzor za Android telefon koristeći ultra-low-power short-range mrežu.

Aplikacija prati i prikazuje uživo očitavanja sa lepim grafikom aktivnost vašeg srca. Ponašanje grafika je praćeno aplikacijom i može preduzeti određene mere kada je to potrebno. Ako vam srce stane ili “preskoči” na trenutak, aplikacija momentalno kontaktira doktora, ili hitnu pomoć preko Wi-Fi ili 3G konekcije.

Kao dodatak, aplikacija ima podršku za druge senzore koje je lako dodati sa Body Area Network (BAN). Sa dodacima, EEG je takođe moguć, i aplikacija će takođe pratiti vaše neurološko stanje.

Aplikacija je nadogradiva, kako kažu autori, da čak podrži druge medicinske merače, kao npr. za krvni pritisak, nivo šećera itd.

Hakovani uređaj se zove Čovek++ BAN (Human++ BAN). Aplikacija nam daje uvid u to šta je moguće sa open source-om i mobilnim uređajima u budućnosti. Nećemo morati ići doktoru, doktor je uvek tu sa nama, bilo gde u džepu.

Ovo me je podsetilo na dokumentarac sa Discovery-a “2057-the body” gde se veoma slična ideja prezentovala. Izgleda da nismo morali da čekamo 50 godina da ovo doživimo.

Tags: AndroidbudućnostEEGEKGmedicina

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *