[CES 2013] Samsungov prototip telefona sa fleksibilnim OLED ekranom

Objavio u 10/01/2013 u 11:50

Kao što se pretpostavljalo, Samsung je predstavio famozne fleksibilne OLED ekrane. Pre svega, zaobljene OLED ekrane su predstavili na svojim televizorima, a kasnije su predstavili i prototip telefona sa zaobljenim ekranom.

Ono što većinu korisnika zanima jeste kakva je primena ove tehnologije moguća i šta nam to donosi. Samsungov prototip telefona je, kako kažu, u mogućnosti da pokaže notifikacije, poruke i skrolujući tekst čak i kada je telefon na stolu ili ispod covera, sve dok se vide zaobljene strane.

samsung_flexible_oled_2

Teško je trenutno zamisliti komercijalni uređaj koji ćemo nositi u džepu i koji će imati ovakve ivice kao uređaj sa slike. Ono što je verovatniji scenario jeste to da će komercijalizacija i dalji razvoj fleksibilnih OLED ekrana doprineti izdržljivosti telefona i otpornosti na padove i lomljenje. Naravno, fleksibilni ekran bi u tom slučaju bio samo jedna karika u nizu.

Sa druge strane, komentari vezani za zaobljene televizore su veoma pozitivni i kažu da se zaista dobijaju odlični uglovi gledanja.

Sve ovo za sada nije ništa više nego pogled u ne tako daleku budućnost, a do tada nam ostaje da zamišljamo kakvu bi primenu ovi ekrani mogli imati.

Tags: CES 2013ekranfleksibilnioledprototipsamsungsavitljivi

Autor
Saša Nedić Saša Nedić

Objavljenih tekstova: 57

Saša Nedič, po struci inženjer informatike i student master studija Industrijskog inženjeringa, web developer i dizajner, zaljubljenik u modernu tehnologiju i Android. Nakon Samsung Galaxy Note uređaja, sada poseduje HTC One X. U slobodno vreme se bavi muzikom i pisanjem. Obožava minimalistički dizajn, customizovanje Androida i Holo temu. Jedan je od pobednika Samsung Appsolutno Smart takmičenja.

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *