Virtuelna kaciga visoke rezolucije za 4 sata dobila pare na KickStarter-u

Objavio u 27/01/2014 u 8:21

Personalni bioskop za na glavu, dizajniran od strane Avegant kompanije i po imenu Glyph je novi nosivi ure]aj koji koristi tehnologiju koju kompanija naziva “Virtual Retina Display”.

Glyph je uređaj okrenut multimediji sa visoko kvalitetnim slušalicama i naočarima koje mogu da se transformišu u immersive displej.

Virtual Retina Display zapravo nema ekran već projektuje slike direktno na vašu retinu koristeći seriju kompleksnih LEDova i ogledala. Ed Tang, koosnivač Avegant kompanije kaže da ovom tehnologijom imitiraju način na koje naše oči rade, tako da daje jasniju i realističniju sliku od bilo čega drugog.

“Naše oči se umore od gledanja u ekran, ali kada pogledamo kroz proz ili okolo po sobi, gledanje je udobnije i realističnije. Tako smo odlučili da repliciramo svetlo koje vidimo u realnom životu, tačnije reflektujuće svetlo. Emisiono svetlo nema iste osobine tako da je manje realistično”, rekao je.

Sa cenom od 499 dolara, uređaj je razvalio na KickStarter cilj od 250.000 za samo četiri sata.

https://www.youtube.com/watch?v=Mqpiiajav14

Glyph uređaj može da radi sa bilo kojim audio i video izvorom kao što su Netflix, Xbox, Play Station, Pametni telefon … dovoljno je da podržava HDMI ili MHL priključak. Kompanija obećava da gde god da ste u svetu, moćićete da uživate u bilo kom sadržaju kroz samo jedan kabl.

Za razliku od Google naočara, Avegant se fokusira na sve ljude na ovoj planeti. Žele da svi od profesionalaca do žena u kuhinji koriste ovaj uređaj.

Šta vi mislite, jel ovo ekran budućnosti?

[via techcrunch]

Tags: Google Glasskickstarternosivi uređajivirtuelne naočarewearables

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *