Ubuntu na Samsung Galaxy Tabu

Objavila u 20/11/2010 u 15:31

ubuntu setup10

Geek-ovi vole da moduju, pa tako izvode čuda i podižu različite operativne sisteme na različitim uređajima. Nije tajna da su underground gikovi nekada i bolji u ovim stvarima od zaposlenih inženjera u poznatim kompanijama. XDA forum je prepun mladih i blesavih ljudi koji svakim danom iznenađuju ceo svet sa njihovim tvikovima i hakovima.

Poznati gikovi sa XDA foruma dviera88 i BThomas22x zajedničkim snagama podigli su Ubuntu na popularnom Samsungovom Galaxy Tab tabletu. Vest o ovom možete videti na ovom linku. Na ovom linku možete videti i diskusiju na forumu kao i detaljno upustvo kako podići Ubuntu na Galaxy Tab tabletu. Naravno pre nego što se upustitte u ovako nešto neophodno je da rutujete vaš tablet, da koristite programe kao što Busybox i Superuser. Dviera88 je rekao da je sve radio preko Terminal Emulatora sa Marketa.

Tags: galaxy tabgeeksamsungtabletUbuntu

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Yeah baby! Volim ovakve spravice jer ‘omogucavaju’ dual boot razlicitih operativnih sistema. Nadam se da ce jednog dana na vecini moci da se tera fabricki (koji god da je) + Android/MeeGo/Linux 😉

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *