Skijaške naočare sa Androidom

Objavila u 09/01/2011 u 15:50

recon next gen

6. januara je počeo ovogodišnji CES (2011 International Consumer Electronics Show). Ovaj događaj je jedan od najpopularnijih događaja u svetu informacionih tehnologija. Održava se u Las Vegasu, gde prisustvuje veliki broj IT kompanija, blogera i medijskih kuća. Samim tim događaj je izuzetno teško ne primetiti surfovanjem interneta ukoliko čitate vesti iz IT sveta. Ovih dana svakako očekujte gomilu novina predstavljenih upravo na ovom sajmu.

Tako je predstavljena sledeća generacija naočara za skijanje sa Android platformom. Ove naočare pored Androida imaju i GPS i bluetooth i ideja je da se naočare sinhronizuju sa vašim telefonom. Na ovaj način bi mogli da čitate SMS poruke i recimo vidite i kontrolišete plejlistu muzike koju slušate u toku skijanja na displeju naočara. Plan je i da se razviju aplikacije koje koriste GPS. Zvuči futuristički a zapravo je skoro realnost.

via Engadget

Tags: bluetoothbudućnostdisplejGPSnaočaresinhronizacijatelefon

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

5 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *