Na netu se šuška o HTC-ovom tabletu

Objavila u 19/10/2010 u 7:55

HTC tablet

Nismo pisali ranije ali već se neko vreme priča na netu o HTC-ovom tabletu. Izvor je ovog puta Digitimes, kako prenose na Gizmodo-u.  Tablet bi trebao da ima NVIDIA Tegra 2 čipset (druge generacije) i 32 GB SSD. Ekran će biti multitouch (naravno) rezolucije 1280 x 720. Tablet će takođe imati 2GB RAM, Wi-Fi, Bluetooth i GPS.

O Nvidia Tegra 2 čipsetu se pričalo ove godine na raznim konferencijama. Tegra 2 je dizajniran za tablete nove generacije, doprinosi značajnom ubrzanju uređaja, podršku za 3D multitouch ekrane, manju potrošnju baterije, ubrzanje Abobe Flash Playera za 3d igre i video streaming, bolju grafiku i čistiji zvuk.

Predviđa se da će tablet biti predstavljen početkom 2011. godine i da će se prodavati za nekih 789 dolara. Ovaj tablet će pogoniti Android 3.0 takozvani Gingerbread.

Ja lično nisam neki fan tableta, ali obzirom da veliki broj proizvođača kreće sa pokrivanjem tog tržišta, onda zasigurno potražnja postoji.

via Gizmodo

Tags: AndroidGingerbreadhtctablet

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *