LG je predstavio Life Band Touch

Objavila u 06/01/2014 u 23:19

LG Life Band Touch

U poslednjih godinu dana se izuzetno popularizovao fitnes, kao i trčanje i zdrav način života. Kako su namirisale tržište, mnoge kompanije su se usresredile na razvoj uređaja i aplikacija koje će služiti kao fitnes trekeri i treneri. Takođe, popularizacijom pametnih telefona, danas svako može da instalira fitnes app na telefon koja će pomagati oko treninga. Danas je LG predstavio Life Band Touch, fitnes treker koji omogućuje pametne opcije, uključujući i notifikacije poziva na ekranu. Uređaj koristi Bluetooth i kompatibilan je sa Android i iOS uređajima. Na samom uređaju se nalaze i kontrole koje omogućavaju puštanje i pauziranje muzike.

Life Band Touch beleži i daje izveštaj o broju napravljenih koraka, pređenu udaljenost, tempo i broj utrošenih kalorija. Ima ugrađen LED displej koji omogućava praćenje svih opcija bez aktiviranje telefona. Vrlo bitno je i to da je uređaj vodootporan. Može da radi sa svim postojećim fitnes aplikacijama, tako da developeri mogu obratiti pažnju na ovo. Ovaj uređaj se očekuje da bude lansiran na proleće zajedno sa Heart Rate Earphones. Heart Rate Earphones (slušalice) sadrže optički senzor koji meri krvni pritisak na ušima da bi utvrdili brzinu otkucaja srca i šalje te podatke prethodno spominjanom Life Band Touch uređaju.

Moram da kažem da mi je ova narukvica vrlo zanimljiva i deluje poprilično cool 😀

LG Life Band Touch

Tags: CES2014fitnesLGLG Life Band Touchmuzikanarukvicaslušalicetrćanje

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *