Sony predstavio Xperia X seriju telefona #MWC2016

Objavila u 22/02/2016 u 16:05

Kompanija Sony Mobile danas otkriva novi izgled Xperia™ brenda predstavljajući prvu “X” seriju pametnih telefona i viziju budućnosti komunikacija, sa uređajima koji se uklapaju u okolinu i na taj način menjaju način na koji komunicirate sa svetom.

“Sony Mobile će nastaviti da stvara pametne i personalizovane proizvode i usluge koje vam omogućavaju da uradite više i živite kreativnije. Naši proizvodi i usluge povezaće vas sa ljudima oko vas i postaće omiljeni deo vašeg života“, izjavio je Hiroki Totoki, predsednik i CEO kompanije Sony Mobile.

Xperia X Performance Colour Range Xperia X Performance Black Front 40 Xperia X Colour Range

Prva “X” serija pametnih telefona : Xperia X

Xperia X Performance i Xperia XA

O čemu se ovde radi? Pa Sony je u prethodnom periodu fokusirao na Xpera Z seriju koja spada u super high-end telefone i na Xperia M i C serije koji pripadaju low to mid nivoima. Xperia X kao nova serija telefona treba da popuni “rupu” u Sony-jevoj ponudi i ponuditi koricnicima mid to high-end uređaje. Znači radi se o novim modelima telefona koji imaju malo drugačiji dizajn od Xperia Z serije. Što se mene tiče izgledaju brutalno. Što se specifikacije tiče, razlikuju se po procesorima.  Tako imamo Qualcomm® Snapdragon™ 650 procesor (Xperia X), Qualcomm® Snapdragon™ 820 procesor (Xperia X Performance) koji obezbeđuju ultra brzo povezivanje.

Sva tri telefona serije, Xperia X, Xperia X Performance i Xperia XA, imaju čitav niz stilizovanih poklopaca koji će se pojaviti u četiri elegantne verzije : beloj, grafit crnoj, limun zlatnoj i roze zlatnoj nijansi, već od leta 2016.

Moram reći da je malo zbunjujuće što je Sony izbacio X seriju i zbog čega su se baš odlučili na ovaj potez. Ali to bi zapravo trebali da budu telefoni koji su u rangu sa Xperia Z Compact modelima, znači manji telefoni ali sa dobrim performansama i boljim kamerama.

U nastavku možete pročitati o novim dodacima u okviru Xperia serije iz Sony kuhinje.

Xperia pametni proizvodi za unapređeno iskustvo komunikacije

Novi Xperia pametni proizvodi i koncepti kreirani su da se prilagode vašem okruženju i svakodnevnim situacijama, bez obzira da li ste u pokretu ili kod kuće. Kompanija Sony Mobile predviđa ovu kategoriju kao inteligentne uređaje koji razumeju vaše potrebe, aktivnosti i ponašanje kako bi vam pružili dodatne korisne informacije.
Xperia Ear je bežična slušalica nove generacije koja potpuno menja način komunikacije, bez kompromisa u uživanju u svakodnevici oko vas. Obezbeđuje korisne informacije kao što su vaš dnevni raspored, vremenska prognoza ili poslednje vesti. Osnažena Sony-jevom tehnologijom glasovnog upravljanja, reaguje zvučne komande, pa tako možete pozivati ili izdiktirati sms poruku, obaviti internet pretragu, doći do određene lokacije.

https://www.youtube.com/watch?v=n0B_lGEqTy4

Povezuje se sa vašim Android pametnim telefonom kroz NFC ili Bluetooth® i host aplikacijom gde možete prilagoditi podešavanja, komande, notifikacije, kao i odabrati koje vam informacije trebaju kada se ujutru priključite.

Lagana, udobna i mekana silikonska slušalica udobna je za duže nošenje, sa IPX2 vodootpornim sistemom i baterijom izdržljivom tokom celog dana3. Dostupna je u grafit crnoj boji sa inovativnom futrolom koja je ujedno i punjač, pa se vrlo lako može i dopuniti, gde god da se nalazite.

Xperia Ear na tržište izlazi na leto 2016. godine.

Svi novi Xperia pametni proizvodi baziraju se na konceptu komunikacije uz machine learning, prirodnom korisničkom interfejsu i senzorima
Xperia Eye je konceptualna vizija za ultra kompaktnu, širokougaonu kameru – sa fleksibilnošću da je lako zakačite za odeću ili nosite oko vrata. Ona predstavlja dokaz istraživanja čitavog koncepta, kako bi Sony-jeva kamera i tehnologija senzora bili u najboljoj formi ikada – sa sferičnim objektivom od 360 stepeni za široko i prirodno vidno polje. Tehnologija poklopca kamere koristiće prepoznavanje glasa i lica za slikanje, dozvoljavajući vam da uživate i sačuvate sve momente bez brige o tehničkim stvarima.

Sony-Xperia-Eye
Xperia Projektor će odgovorati na dodir, glas i pokrete, baš kao i ekran vašeg pametnog telefona.
Xperia Agent koncept je vizija personalizovanog asistenta. Poboljšaće kvalitet svakodnevnog života pružajući vam sve korisne informacije, pomoć u komunikaciji kao i kontrolu kućnih aparata. Osnažen je Sony-jevom tehnologijom glasovnog upravljanja i odgovara na niz komandi a ugrađena kamera i projektor omogućavaju gledanje sadržaja na bilo kojoj površini.

Sony-Xperia-Agent
RM-X7BT Bluetooth® upravljač za auto, omogućava bežično emitovanje muzike i hends fri funkcije telefona
RM-X7BT je Bluetooth prijemnik za automobile koji omogućava bežično emitovanje muzike i koristi Sony-jevu tehnologiju upavljanja glasom za aktiviranje funkcija telefona dok vozite.

Sastoji se od dve celine : adapter modula koji omogućava audio emitovanje i hands free pozive i upravljač koji olakšava funkcije telefona, kao što je navigacija, sve to dok bezbedno vozite.
RM-X7BT Bluetooth® sistem na tržište izlazi na leto 2016. godine.

Sony-RM-X7BT

Tags: kameraMWC2016nova linijaSony MobileSrednja klasaXperia XXperia X PerformanceXperia XA

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *