Samsung zvanično predstavio Galaxy Note 2 i Galaxy Camera

Objavio u 28/10/2012 u 16:30

U petak, 26. oktobra 2012. godine, Samsung je i u Srbiji zvanično predstavio Galaxy Note 2 u okviru svečanog otvaranja Beogradske nedelje mode. Pored Galaxy Note 2, Samsung je posetiocima predstavio i Galaxy Camera, aparat sa Android platformom.

Galaxy Note 2

Samsung Galaxy Note 2 predstavlja drugu generaciju čuvenog fableta koji je prošle godine ugledao svetlost dana i postao kategorija za sebe. Galaxy Note 2 je u svakom pogledu zaslužio titulu naslednika originalnog Note-a. Sa hardverske strane, Galaxy Note 2 je u svakom aspektu moćniji, uz nešto uži i duži dizajn. Zbog ovakvog dizajna, Note 2 je praktičniji za držanje u ruci i u džepovima. Note 2 sada ima 1.6GHz quad-core procesor, 2GB RAM memorije, ekran od 5.5″ koji je u odnosu na prvu verziju neuporedivo bolji. Uporedili smo ekrane na Note 2, Galaxy S3 i HTC One x telefonima i Note 2 se nalazi iza One X-a, a ispred S3 kada je u pitanju prikaz bele boje pri maksimalnom osvetljenju. Tu je i nova olovčica koja je veća i praktičnija za držanje, a interesantno je da debljina olovke nije ista sa svih strana, tako da korisnik može odabrati koja mu više odgovara.

Sa softverske strane, Galaxy Note 2 je dobio veliki broj korisnih i interesantnih opcija. U poređenju sa starijim bratom, Note 2 deluje veoma ozbiljnije i zaista se vidi da je Samsung radio na povećanju produktivnosti pri radu sa ovim telefonom. Multitasking na ovom telefonu je odličan! Na Note 2 je sada moguće koristiti i multiview tako da u svakom trenutku možete gledati dva prozora i koristiti dve aplikacije. Na primeru koji smo videli, u gornjem delu možete otvoriti video plejer, a u donjem web browser. Video tada možete prebaciti u pop-up play varijantu tako da ćete u istom trenutku imati tri pojedinačne aplikacije na ekranu. Ipak, to nije sve. Ako iskoristimo opciju brzih beleški (klik olovčicom dva puta), na ekranu dobijemo čak četiri različite aplikacije, što je na mene lično ostavilo dobar utisak.

Rad sa olovčicom je veoma poboljšan. Korišćenje u S Note aplikaciji je na prvi pogled delovalo savršeno, bez ikakvog kašnjenja uz odličnu preciznost. Tu su i mnoge softverske cake koje dolaze uz korišćenje olovčice. Kada god izvadite olovčicu, telefon će automatski prepoznati i ponuditi vam aplikacije za rad sa njom.

Utisak koji sam ja stekao kao neko ko je koristio Note oko šest meseci, jeste da je Note 2 u svakom pogledu superiorniji. Originalni Note sada deluje kao pilot projekat, što u neku ruku i jeste bio.

Galaxy Camera

Samsung Galaxy Camera je foto-aparat koji je jedinstven po tome što koristi Android i to Jelly Bean verziju. Takođe poseduje i veliki touch-screen ekran kao i slot za sim karticu tako da uvek možete imati pristup internetu. Galaxy Camera takođe nudi i optički zum od 21x uz veoma zanimljiv i atraktivan dizajn kućišta.

Ovaj gedžet je sam po sebi interesantan zbog Androida i mogućnosti korišćenja svih aplikacija koje koristimo na telefonima/tabletima. Ovo je veoma značajno za ljude koji su često u pokretu i imaju potrebu da objavljuju slike sa lica mesta, bez upotrebe računara. Sa druge strane, tu su i aplikacije koje možete koristiti za sređivanje fotografija i za dodavanje efekata, tako da je uz veliki ekran potreba za računarom svedena na minimum.

Samsung je poznat po svojim modifikacijama Androida što nikako nije izostalo ni na ovom uređaju. Pri korišćenju kamera aplikacije, videćete da interfejs nema nikakvih dodirnih tačaka sa Android aplikacijom i da više podseća na interfejs koji srećemo na foto-aparatima. Tu su naravno i predefinisani modovi slikanja, razne opcije i veoma interesantan manuelni mod koji krasi lep dizajn i animacije.

Na kraju dana, oba uređaja su ostavila odličan utisak, kao i sama organizacija događaja. Samsungovi promoteri i hostese su bili veoma ljubazni i trudili su se maksimalno da posetiocima predstave mogućnosti uređaja.

Ono što je možda najvažnije, jeste informacija da će se Galaxy Note 2 u zvaničnoj prodaji najverovatnije naći početkom sledećeg meseca..

Tags: belgradeCamerafashiongalaxynote 2predstavljanjesamsungweek

Autor
Saša Nedić Saša Nedić

Objavljenih tekstova: 57

Saša Nedič, po struci inženjer informatike i student master studija Industrijskog inženjeringa, web developer i dizajner, zaljubljenik u modernu tehnologiju i Android. Nakon Samsung Galaxy Note uređaja, sada poseduje HTC One X. U slobodno vreme se bavi muzikom i pisanjem. Obožava minimalistički dizajn, customizovanje Androida i Holo temu. Jedan je od pobednika Samsung Appsolutno Smart takmičenja.

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *