Prva droidcon konferencija u Zagrebu

Objavila u 11/02/2015 u 9:00

U Hrvatskoj će se, 29. i 30. aprila ove godine, po prvi put održati droidcon Zagreb, IT-konferencija, najavili su njeni organizatori, vlasnici firme Troido. Konferencija bi u zagrebačkom hotelu Antunović trebala okupiti preko 400 učesnika, što droidcon Zagreb čini najvećom konferencijom takve vrste na području Jugoistočne Europe. Droidcon Zagreb će uključivati brojna edukativna predavanja, štandove na kojima će brojne kompanije predstavljati svoj rad i inovativna rešenja. S obzirom na to da se publika droidcona sastoji od vrhunskih programera i dizajnera, ovo je prilika za upoznavanje kvalitetnih i potencijalnih saradnika.

Planirane su aktualne glavne teme poput sigurnosti i rešenja unutar raznih preduzeća, povezivanje uređaja s automobilima, “pametne” kuće te upotreba nosivih uređaja, rekao je gospodin Šimundvarac.

Inače, droidcon je niz globalnih konferencija koje se fokusiraju na inovacije i aktualne novosti iz Android sveta. Ideja je unapređenje Android platforme i stvaranje globalne mreže za programere, dizajnere i kompanije. Prve dve droidcon konferencije održane su 2009. godine u Berlinu i Londonu i od tada su se takvi formati IT-konferencija proširili u svetu, na 20 zemalja, među kojima je i Hrvatska. Svaka od tih konferencija nudi visoko kvalitetna predavanja iz različitih delova Android ekosistema, od razvoja i primene mobilnih i TV rešenja, preko proširene stvarnosti, do implementacija u automobile i raznih igara.

Za vreme droidcona će se održati zanimljivi događaji poput Barcampa i Hackathona, dodao je Direktor Zagrebačke konferencije David Klapan. To znači da će svaki potencijalni govornik dobiti svojih pet minuta, ali će za svoje izlaganje morati dobiti dovoljan broj glasova sudija, što znači da mora prethodno predstaviti predlog njegovog govora. Kotizacija je trenutno oko 78 EUR dok studenti mogu kotizaciju dobiti za nekih 40 EUR. Ceo program će biti na engleskom jeziku, koji je i jedini službeni jezik Konferencije.

Na Konferenciji se očekuje oko 400 učesnika, uglavnom iz Hrvatske, potom bivših republika Ex-Jugoslavije, ali uz to i iz Češke, Slovačke, Poljske i Mađarske. Među značajnijim učesnicima biće poznate IT kompanije od kojih su svoj dolazak već najavili Intel i Sixt, a od stranih predavača i stručnjaka najavljeni su informatičari iz Googla i Faceboka. Na Konferenciji će učestvovati i predstavnici mnogih domaćih i stranih startupova, tako da bi predavanja trebala biti više nego zanimljiva. „Želja nam je dobiti mnogo domaćih, hrvatskih ideja“, izjavio je dodatno gospodin Šimudvarac.

Kompanija Troido, koja je organizator Konferencije, prva je i najstarija nemačka Android consulting kompanija, sa sedištem u Nemačkoj i ograncima u Holandiji i Hrvatskoj. Kompanija radi na brojnim projektima koji su pomogli definisati Android, sagraditi Android zajednicu, i razviti ga do današnjeg nivoa.

Više o droidconu Zagreb potražite na droidcon.hr ili na [email protected]

Hotel Antunovic

Hotel Antunovic

Tags: 100% AndroiddroidconHrvatskakonferencijapredavanjaZagreb

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *