Novine u JS ekosistemu, agilne metodologije i razvoj karijere na trećoj ENTER konferenciji u aprilu

Objavila u 08/04/2019 u 10:40

Treća po redu ENTER konferencija biće održana 17. i 18. aprila u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu. Donosi aktuelnosti iz web developmenta, projektnog menadžmenta i karijernog razvoja u IT-ju, sa posebnim osvrtom na profesionalne rezultate i doprinosu žena u ovim oblastima. Ovo je ujedno i prva tehnološka konferencija kod nas koja u svom program ima više od 70% predavačica. Preko 30 predavanja, 4 praktične radionice i 5 grupnih diskusija obeležiće ovogodišnji ENTER.
Konferenciju će otvoriti Milica Đurić Jovičić, v.d. direktora Fonda za nauku RS, nakon čega ćemo čuti keynote predavanje Wei Lin, potpredsednica za inženjerstvo u vodećoj kompaniji u polju internet sigurnosti – TeleSign. Wei će govoriti o sveprisutnoj i univerzalnoj temi – “Why cyber security matters?” koja se tiče svih nas, nezavisno od toga da li kreiramo nova tehnološka rešenja ili smo samo krajnji korisnici.

Predavanja su podeljena u tri programske celine

Tech Talks ove godine u najvećoj meri donosi novine o JS ekosistemu, sa posebnim osvrtom na React. U ovom delu programa čućemo i predavanje Darije Đorđević, Developer Support Engineer-a iz Facebook-a, gde je React i nastao. Sa druge strane, Marija Punt, docentkinja na Elektrotehničkom fakultetu, daće novu perspektivu na temu “Angular vs. React”.
Management Talks obuhvatiće agilne metodologije i modele, načine njihovog izbora, praćenje rezultata primene i razvoj timova kroz edukaciju.Jedna od govornica biće i Jasmina Nikolić, osnivačica Agile Humans. Pored Jasnime, u ovom delu čućemo i predavanje Marine Todić iz Nordeusa.
Za sve koji su u potrazi za prvim poslom ili ga posle dugog vremena menjaju i zaboravili su kako da se pripreme, tu je i predavanje u okviru Career Talks-a, “Šta CV priča o tebi, a ti ne bi?”. Na ovu temu govoriće Dragana Mitrić Aćimović, doktor psihologije sa decenijskim iskustvom u u oblasti HR-a, na poslovima regrutacije i selekcije, savetovanja i razvoja zaposlenih. U ovom delu čućemo i iskustva juniora i kako je uprkos lošim rezultatima na praksi ipak dobio posao, ali i Milana Popivića, VP of Engineering u Navusu i člana PHP zajednice koji će nam ispričati kako je slučajno postao programer. Ukoliko ste u procesu prekvalifikacije, fali vam motivacija ili ne znate odakle da počnete, onda bi trebalo da poslušate i Milenu Mihajlović, koja će upravo govoriti o ovim temama.

Enter konferencija 2019

 

Radionice i Group Talks kao dodatni sadržaj za posetioce

Drugog dana,18. aprila biće održane i praktične “hands-on” radionice tokom kojih će posetioci imati priliku da nauče nove veštine na teme poput pripreme i procesa razgovora za posao, Clean Code in Pratcice, Modern React Development i pravljenja WordPress sajta. Više informacija o radionicama možete naći ovde.
Posetioci konferencije imaće priliku i da učestvuju na Group Talks, gde je ideja da se u manjim grupama upoznaju i informišu o različitim profilima zaposlenih u industriji poput developera, UX dizajnera, testera, QA-a, product owner-a, i drugih.

Prijave za konferenciju i radionice su otvorene.

Svoje mesto možete rezervisati putem sajta konferencije.
Konferenciju organizuje udruženje građana Spacevent u saradnji sa međunarodnom mrežom ACM (Assosiation for Computing Machinery). Vrednost konferencije je prepoznao i Vip mobile koji je uz ENTER konferenciju treću godinu za redom.
Za sve informacije i novine u vezi sa konferencijom posetite www.enterconference.net ili ih pratite na mrežama-FB//LI/IG/TW.

Enter konferencija 2019

Tags: BeogradENTER konferencijakonferencijaprogramiranjeSrbijaŽene

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 874

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share