LG G2 predstavljen u VIP ponudi

Objavila u 11/10/2013 u 8:37

LG G2Juče u Beogradu, VIP mobile i LG Electronics su predstavili LG G2 pametni telefon koji će sada biti dostupan u Vipovoj ponudi. Inače je LG predstavio svetu ovaj model telefona 7. avgusta ove godine kada smo pratili Live Stream. Na prezentaciji smo imali priliku da vidimo uživo telefon i da se poigramo malo njim.

Prva stvar koju uočavate na LG G2 je da je dugme za paljene postavljeno sa zadnje strane telefona, na poklopcu u nivou gde se obično nalazi kamera. A onda, kada upalite telefon, pred vama se pali fantastičan full HD IPS ekran od 5,2 inča sa gustinom piksela od 423ppi. Iako 5,2 inča za ekran deluje mnogo, zapravo telefon nije prevelik, tačnije deluje u ruci kao da je telefon sa ekranom 4,7 inča kakvi su danas flagship telefoni. Kako LG voli da kaže, predstavili su novi full HD ekran dijagonale 5,2 inča koji predstavlja najveći displej za jednoručne operacije u kategoriji telefona širine 2,7 inča. Poređenja radi, Samsung Galaxy S4 je širine 2,75 inča i ima ekran dijagonale 5 inča. LG Nexus 4 je širine 2,7 inča a ima ekran dijagonale 4,7 inča. Dok su dimenzije LG G2 138.5 x 70.9 x 8.9 mm (5.45 x 2.79 x 0.35 inča). Telefon nije težak, teži 143 grama. Ali generalno u ruci ne deluje mnogo veći od drugih flagship telefona jer je poprilično zaobljen i tanak ali ekran deluje vidno veći u odnosu na druge. Ekran na LG G2 ide maltene od ivice do ivice telefona a slika je neverovatna!

LG G2

Da se podsetimo specifikacija:

Procesor: 2,26 GHz Quad Core Qualcomm Snapdragon 800

Ekran: Full HD IPS (1080×1920/423ppi) sa ekranom dijagonale 5,2 inča

Memorija: 32 GB/ 16GB

RAM: 2 GB LPDDR3 800 Mhz

Kamera: zadnja 13 MP i prednja od 2,1 MP

Baterija: 3000 mAh

OS: Android Jelly Bean 4.2.2

LG je napravio još nekoliko interesantnih detalja u vezi G2 telefona, kao recimo mogućnost da fotografišete sami sebe jednom rukom i pravite takozvane selfie fotografije. 😀 Ovo sam naravno isprobala :))) i mogu da kažem da je dugme za fotografisanje na zadnjoj strani poklopca zaista na zgodnom mestu prilikom pravljenja jedne selfie fotografije. Odlično je i to što možete da se fotkate odmah, iako je telefon ugašen i zaključan. Vrlo je jednostavno za upotrebu.

Mi se nadamo da ćemo dobiti ovaj telefon na test kako bi duže i koristili i mogli da imamo celokupnu sliku o njemu. Ali za sada mi deluje vrlo primamljivo.

Tags: BeogradJelly BeanLG G2predstavljanjeselfiespecifikacije

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *