Četvrti Nordeus hackathon – napravi igru za 24 časa

Objavila u 19/11/2014 u 17:46

hackathonNordeus, kompanija koji stoji iza igre ,,Top eleven – Be a football manager’’, najpopularnije onlajn sportske igre na svetu, organizuje četvrti po redu ,,Nordeus Hakaton’’, takmičenje u brzinskom pravljenju video igara i ujedno poziva sve zainteresovane timove i pojedince da se prijave. Ovogodišnje takmičenje se održava 13. decembra, a svi učesnici će imati prilike da naprave igru u roku od 24 sata u prostorijama Nordeusa u Beogradu. Svi oni boriće se i za veoma vredne nagrade, uz nagradni fond koji premašuje 10.000 evra!

12 timova će se takmičiti u pravljenju najbolje video igre na zadatu temu, koja će biti otkrivena na dan takmičenja, a pobednici će osvojiti veoma vredne nagrade za svoj trud i znanje, među kojima su: PlayStation 4, iPad Mini 3, Nintendo 3DS XL, Sony PlayStation Vita, Steelseries, Logitech i Razer miševi, tastature i slušalice.

Svi takmičari odnosno timovi dobijaju sopstveni prostor, opremu za rad, hranu, piće i sve druge potrepštine kako bi mogli da se što više usresrede na pravljenje igara. Za sve takmičare van Srbije putni i troškovi smeštaja su pokriveni. Kada požele, moći će i da se odmore uz video igre, bilijar ili stoni fudbal u sobi za relaksaciju. Nakon 24 sata, timovi predstavljaju svoje igre u kratkoj petominutnoj prezentaciji a na žiriju je da donese odluku o pobednicima po kategorijama ali i ukupnom pobedniku takmičenja.

Iako su za sve pobednike obezbeđene vredne nagrade, cilj hakatona je da timovi pokažu znanje, inovacije, ideje i sposobnost da rade pod pritiskom i u realnom poslovnom okruženju. Pored toga, globalni zadatak Hakatona je da pokaže kako i u našoj zemlji ali i regionu postoje jako talentovani programeri i dizajneri koji ne zaostaju za kolegama iz sveta.

Svi timovi ili pojedinci koji žele da se prijave trebalo bi da posete adresu www.nordeushackathon.com gde takođe mogu saznati i više detalja o samom takmičenju.

Kategorije koje će biti nagrađene su 1, 2. i 3. mesto, multimedijalna prezentacija, tehnička kompleksnost i gejmplej. Gledaoci će takođe moći da prate dešavanja putem live streama odnosno živog prenosa na zvaničnom sajtu Hakatona (www.nordeushackathon.com) gde će biti prenošeno otvaranje, demonstracije igara, proglašenje pobednika i zatvaranje, ali i neobavezni periodi između. Na sajtu će se redovno osvežavati i galerija fotografija, a i same igre će biti dostupne za preuzimanje i isprobavanje. Gejmeri i ostali fanovi će moći da glasaju za svoju omiljenu igru, a tim sa najviše glasova će osvojiti posebnu nagradu!

Prijave za timove su otvorene do 26.11.2014.

Tags: Android SrbijahackathonigraNordeusprogramiranjeSrbijatakmičenjeznanje

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *