#BlogOpen 2011

Objavila u 11/10/2011 u 19:58

angry birds startup

Ovog vikenda bili smo na BlogOpen-u i prisustvovali jednoj sjajnoj konferenciji i velikoj količini pozitivne energije. Ovo je treći po redu BlogOpen koji posećujemo i osećamo se već nekako domaće. 🙂 Drago mi je što smo posle dužeg vremena ponovo videli neke ljude iz drugih gradova, osvežili sećanja od prethodnih godina i poprilično dobro se zabavili.

BlogOpen kako sam naziv kaže je konferencija posvećena blogerima. Tako su sva predavanja uglavnom bila usmerena blogerima i njihovim potrebama. Ono što je ovogodišnju konferenciju izdvojilo od prethodnih je visok nivo predavanja. Predavači iz inostranstva i odabrani predavači iz Srbije i regiona su se pokazali u izuzetno dobrom svetlu. Neki su bili više, neki manje zanimljivi ali svakako BlogOpen više nije samo opuštena blogerska konferencija. BlogOpen je odrastao, zahvaljujući iskustvu i naporima samih organizatora Tatjane Vehovec i Marka Hermana. I u tome ih Srbodroid srdačno podržava, samo tako nastavite, bravo!

Kada je reč o predavačima, Bojan koji je gostovao na Srbodroidu, predstavio je aplikacije za povećanje efikasnosti u svakodnevnom životu uz pomoć gedžeta. Sve aplikacije koje je za tih 10 minuta predstavio su zaista MUST HAVE 🙂 a listu tih aplikacija pogledajte na Bojanovom blogu alphaefficiency.com i možete ga pratiti na Twitter nalogu @AlphaEfficiency. Bojana smo ovom prilikom i upoznali i nadamo se da će opet podeliti na Srbodroidu njegovo iskustvo sa Android telefonom.

E da, upoznali smo i Borisa Gadgeteriju, kolegu iz Hrvatske, super je lik. 🙂 Borisa (ako ga već ne pratite) pratite na Twitter nalogu i na sajtu o gedžetima www.gadgeterija.net. Inače je Boris bio službeni bloger na konferenciji i blogovao je direktno sa konferencije, pa tako možete videti kako je to izgledalo prvog dana i drugog dana.

gadgeterija

eboye i Gadgeterija

Na predavanjima je bilo dosta priče o startup-ima i o njihovoj neophodnosti u našoj državi i o tome da je IT naša izvozna snaga. Vukašin je pričao o startup-ima i o tome da se pripremaju događaji u Srbiji vezano za ovu tematiku. Simone Brunoci je pričao o važnosti startup-a i o tome da je bitno da ih bude što više, jer u atmosferi sa puno startup-a svi imaju više šanse za uspeh, tako se bar pokazalo u inostranstvu.

Zaista je bilo zanimljivih predavanja, i vredi posetiti ovakav događaj, uvek možete čuti nešto što ne znate. Neki predavači su bili potpuno inspirativni, neki zabavni a neki su nas duboko spotakli na razmišljanje. Kuzevski iz Makedonije je imao zapaženo i dirljivo izlaganje u kojem je pokazao da moć društvenih mreža ne smemo zanemariti. Svi mi možemo pomoći, svi mi možemo biti aktivisti.

Jasna Kamatovic nam je održala lekciju i podsetila nas da uvek treba da radimo ono što osećamo i želimo. Dok nas je Nedim Šabić iz Bosne iskreno nasmejao i održao pravu lekciju u roku od 10 minuta, najefikasnije predavanje. 🙂

Bili su interesantni i inspirativni ostali predavači i mislim da BlogOpen sledeće godine ne bi trebalo nikako propustiti. Pored predavanja, ne treba zaboraviti i tako dobru neoficijelnu zabavu u Novom Sadu.

Bio je ovo odličan vikend i radujem se sledećem BlogOpen-u 2012.

Bojan - alphaefficiency.com

Bojan – alphaefficiency.com

Tags: BlogOpendogađajkonferencijaljudiNovi Sadpredavanjazabava

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *