Beograd, evropski centar agilnosti i liderstva za 21.vek

Objavila u 22/02/2018 u 15:16

Treću godinu zaredom, Madlenianum (Beograd) će biti mesto susreta svetski poznatih IT i Agile stručnjaka! Agile Serbia Konferencija će se održati 27. aprila, a u fokusu će biti teme: Agilne metodologije, lidestvo i razvoj softvera.

Agile Serbia Konferencija je najveći događaj na temu Agilnog pristupa razvoju proizvoda u SEE regionu! Prošlogodišnju konferenciju posetilo je preko 500 učesnika iz 12 evropskih zemalja. Ovaj podatak svrstao je Agile Serbia Conference u evropski brend, prepoznatljiv posebno u IT industriji, u kojoj je primena Agilnih metodologija najzastupljenija. Agilni pristup, koji beleži konstantan trend rasta, u svetu i kod nas, pridaje veliku važnost saradnji sa klijentima i brzom odgovoru na promene i zato njegovi osnivači i zagovornici tvrde da je odličan za kompleksne projekte razvoja. Organizatori za ovu godinu najavljuju predavanja i diskusije na tri scene, Coaching Corner i mnoga iznenadjenja koja će konferenciju učiniti još interaktivnijom.

Najveća zvezda i keyonte ovogodišnje konferencije je Bob Hartman, poznatiji kao „Agile Bob“! Bio je član upravnog odbora Scrum Alliance (krovne organizacije za Scrum u svetu) za 2015. godinu i sarađivao je sa više od 100 poznatih svetskih kompanija. Svojim predavanjem „Zašto liderstvo i agilnost idu ruku pod ruku u 21. veku“ otvoriće konferenciju. Pored njega, na EPIC (glavnoj) sceni će još nastupiti: Marcello Duarte, Marc Löffler, Karl Scotland, Olaf Lewitz i Ángel Medinilla. Na DEV sceni vodiće se diskusije o trenutno aktuelnim temama iz sveta agilnog razvoja proizvoda. Na EXE sceni možete očekivati interaktivne radionice koje uvek izazivaju veliko interesovanje među posetiocima.

Coaching Corner je namenjen neformalnim razgovorima Agile trenera i učesnika konferencije, i razmeni iskustva između njih. Pored svega pomenutog, organizatori najavljuju „premijeru“ aplikacije za biznis match making! Aplikacija je proizvod pokrovitelja konferencije, domaće IT kompanije Puzzle Software. S obzirom da je Agile Serbia Konferencija događaj namenjen kako programerima, tako i različitim nivoima menadžmenta, u Puzzle Software-u veruju da će učesnicima ova aplikacija pomoći da stvore nove poslovne kontakte, razmene ideje i naprave prve korake ka novim projektima zajedničke saradnje.

Brojne kompanije su prepoznale značaj konferenije za Agile i IT zajednicu u SEE regionu. Ističu se kompanija Endava (zlatni sponzor), Quantox Technology (srebrni sponzor) i Scrum Allinace (specijalni sponzor).

Prijave za konferenciju su otvorene. Inače, Agile Serbia Conference je završni događaj Agile Month-a, serije edukacija posvećenih Agilnom razvoju softvera. Više informacija je dostupno na sajtu www.agile-serbia.rs/conference/april-2018/. Budite agilni, vidimo se 27. aprila!

Tags: Agile Serbia ConferenceagilnoBeogradkonferencijakonferencija 2018okupljanje

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *