Agile spektakl godine – 4. Agile Serbia Konferencija

Objavila u 16/04/2019 u 16:19

Četvrta Agile Serbia Konferencija će se održati 12. juna 2019. godine u Madlenianumu, u Beogradu. Agilnost se do sada najviše vezivala za IT sferu i kompanije za razvoj softvera. Međutim, moto “Agile, In&Beyond IT”, kao i sadržaj ovogodišnje konferencije, govore da ne postoje granice u primeni agilnosti i da ona može da bude podjednako dobro rešenje u praksi, bilo da se bavite projektnim menadžmentom, bankarstvom, finansijama itd.

Agile Serbia Konferencija predstavlja najveći događaj na temu Agilnog pristupa razvoju proizvoda u SEE regionu. Prošlogodišnju konferenciju posetilo je preko 500 učesnika iz 12 evropskih zemalja. Ovaj podatak svrstao je Agile Serbia Konferenciju u evropski brend, prepoznatljiv posebno u IT industriji, u kojoj je primena Agilnih metodologija najzastupljenija.
Zvezda ovogodišnje konferencije je tvorac i kreator Scrum-a, najpopularnijeg Agilnog framework-a na svetu – Džef Saterlend (Jeff Sutherland). Džef je i jedan od kreatora Agilnog pristupa, potpisnik Agilnog Manifesta iz 2001. godine i autor najpopularnije Scrum knjige „Scrum: Umetnost postizanja duplo više za upola manje vremena“, dostupne i na srpskom jeziku.
Organizatori za ovu godinu najavljuju predavanja i diskusije na tri scene, Agile Coaching Corner i BIZ Corner. Pored Džefa, na konferenciji se očekuje oko 15 govornika iz inostranstva i zemlje, svetski eksperti iz oblasti primene Agilnih metodologija na projektima, u timovima za razvoj softvera, kao i u biznis timovima. Takođe, planirano je i održavanje različitih diskusija, stručnih radionica, razgovora sa Agilnim ekspertima iz Agile Serbia Coaching Club-a, atraktivne aktivacije i bezbroj šansi za networking i razvoj.

Kompanija Puzzle Software je organizator događaja, a dosta drugih kompanija je prepoznalo značaj konferencije. Među njima, ističe se kompanija Endava kao zlatni sponzor konferencije.
Obezbedite svoje mesto na Agile Serbia Konferenciji 2019 i rezervišite svoju kartu putem zvaničnog sajta www.agile-serbia.rs, na kome možete pronaći i sve dodatne informacije o događaju, govornicima i agendi. Budite agilni – prijavite se na vreme!

Tags: Agile Serbia ConferenceAgile Serbia konferencijaBeograd

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *