Youtube priprema pretplatu na video sadržaj krajem godine

Objavio u 24/10/2013 u 12:40

youtube logoGledanje videa u oflajn režimu stiže. Međutim, ovo nije jedina stvar koju Google priprema za YouTube do kraja godine.

Prema Billboard-u, Google će uskoro predstaviti premium muzičku video pretplatu za YouTube sličnu Spotify-u ali sa video materijalom.

Izvori kažu da će YouTube ponuditi besplatno gledanje video materijala zajedno sa premium opcijom od oko 10 dolara mesečno. Premium korisnici će moći da keširaju muzičke spotove za oflajn gledanje i slušanje, sa dodatkom da će moći da uklone reklame. Što se tiče izdavačkih kuća, verovatno možemo očekivati ista imena kao i u Google Play Music All Access servisu.

Youtube-VEVO

Trenutno, jedini način da se gledaju zvanični video spotovi na YouTube-u zahteva prelistavanje gomile nepoznatih pop zvezda. Ali sa odvojenom muzičkom video sekcijom, sličnom onoj u saradnji Google – Universal Music Group Vevo – YouTube može da zgrne sve pare od reklama umesto da deli profit 50/50.

Mnogi od vas već znaju da su upravo muzički spotovi bili kamen spoticanja kada je u pitanju oflajn gledanje videa sa YouTube-a. Sada će taj problem biti rešen. Ali da li će ljudi plaćati ovu pretplatu za pregledanje sadržaja na njihovim mobilnim uređajima? Verovanto mnogi neće, ali ostaje nam da vidimo.

Tags: muzikapremiumpretplataskidanjevideoyoutubezvanicno

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Sad bas ne razumem. Ako ja okačim spot, ja imam prihod od reklama po broju gledanosti ili klikova. Sada kad neko plati pretplatu i gleda ofline tu nema reklama, broj pregleda se ne račucan. Yt ume sebi fino 10$ a ostali mogu da plaču.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *