Samsung – JK Shin: Windows nije prodavan koliko Android

Objavio u 15/03/2013 u 22:15

JK ShinJK Shin je na prezentaciji Galaxy S4 bio dosta uzbuđen, ali kasnije je dao izjavu da nije toliko otpimističan po pitanju Windows pametnih telefona. U intervjuu za Wall Street Journal Shin je izjavio:

Pametni telefoni i tableti bazirani na Microsoft Windows operativnom sistemu se ne prodaju dobro. Tržište mnogo više traži Android. U Evropi vidimo da takođe pada potražnja za Windows proizvodima.

Pored ove izjave, Shin je takođe rekao da je njihovo partnerstvo sa Google-om odlično i da sve glasine koje kruže o odvajanju Samsunga nisu tačne. O ovome smo pričali na nekom od prethodnih Hangout-a, tako da eto, ipak Samsung ne planira da napušta Android, što mislim da im je pametna odluka.

[via Wall Street Journal]

Tags: AndroidJK Shinpartnerstvosamsung

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Postoji editorijal na Andorid Police koji ovo detaljno obrazlaže (unforking Android, na to mislim, ne na Windows), nema baš rezona da Samsung sad pobegne sa najpopulanije platforme. A Windows.. da nisam nepismeni čovek u godinama sad bih učio Linux. Ne valja ni za desktop, a na mobilnim uređajima pojma nema. Bar, meni se ništa to ne sviđa, kruto, neprilagodljivo, zvrje prazne police u Marketu ko kod nas ’93. Nije nikakvo čudo da Android melje i iOS i Windows, meni to uopšte nije iznenađenje.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *