Nvidia potvrđuje dolazak Quad-Core Android tableta do kraja godine

Objavio u 09/09/2011 u 8:16

Nvidia Jen-Hsun Huang

U intervjuu sa Forbes-om, CEO i direktor NVIDIA-e Jen-Hsun Huang potvrdio je glasine da će Nvidiin Kal-El Tegra 3 procesor, o kome se diglo dosta prašine, zaista pokretati tablete pre kraja godine. Kao i u trci za Dual-Core procesore, Nvidia će opet biti prva koja se na tržištu pojavila sa četvorojezgarnim čipsetom. Ovo će im dati prednost u odnosu na rivala Qualcomm-a koji se očekuje da će prve četvorojezgarne procesore izbaciti krajem godine ili početkom sledeće.

Ako ste se predomišljali oko kupovine dvojezgarnih tableta ove godine, možda je bolje da sačekate još koji mesec i kupite četvorojezgarni tablet. Nvidia je predviđala da će quad-core telefoni stići tokom ove 2011. godine, ali Huang indicira da su samo tableti za sada u planu.

Ko je spreman za četvorojezgarne tablete umazane u sladoled sendvič?

[Via BGR]

Tags: Kal-Elnvidiaquad coretablettegra 3

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *