Google radi na 10 gigabitnom internetu

Objavio u 14/02/2014 u 14:05

Google razvija tehnologiju koja će omogućiti brzine interneta od 10 gigabita po sekundi, mnogo brže od njihove dosadašnje optičke mreže/servisa, što je 1 gigabit po sekundi. Po rečima Patrick Pichette-a, glavnog finansijskog direktora u Google-u, ovo je sledeća generacija interneta kao dela Google-ove opsesije za brzinom.

Pichette je izjavio da će veće brzine pospešiti korišćenje softvera kao servisa, a to je put u kom se svet kreće. Takođe je rekao da se ovo može desiti za desetak godina, ali “zašto čekati, ako možemo to imati za tri godine? A upravo na tome radimo.”

Google Fiber je trenutno jedino dostupan u gradu Kanzasu, ali uskoro treba da počne sa radom i u Ostinu, Teksasu. Kada je pitan da li će stići i u druge gradove, Pichette je rekao “stay tuned”.

[via USA Today]

Tags: 10 gigabitabrz internetFibergoogleoptički internet

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1156

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share