Google priprema Log-in za javne mreže

Objavila u 22/02/2014 u 15:30

Google planira da pokrije gradove i parkove sa besplatnim WiFi-jem i istražuju nove načine za ubrzavanje logovanja ljudi na privatnim i biznis lokacijama. Kako Engadget javlja, Google trenutno radi na specijalizovanoj aplikaciji za WiFi autentifikaciju za Android i iOS uređaje. Ova aplikacija bi trebala da automatski da zeleno svetlo za uređaj koji pokuša da se poveže na internet. Google ovo trenutno radi sa Starbucks-om u njihovih 7000 otvorenih lokacija. O ovoj saradnji između dve kompanije se pričalo u julu mesecu a završetak se očekuje početkom 2015. godine. Sa ovom aplikacijom korisnici bi mogli da se loguju na net na javnim mestima izbegavajući dodatne procese kao što je prihvatanje pravila korišćenja i druge dodatne korake.

Ovo je najavljeno samo nedelju dana nakon što su se Google, Microsoft, Time Warner Cable i druge kompanije udružile da formiraju WiFiForward koaliciju za unapređenje i proširenje WiFi mreža.

Tags: autentifikacijagooglejavni pristupkoalicijamicrosoftWiFi

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 871

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share