Gigabyte napušta Windows Mobile i prelazi na Android

Objavio u 28/08/2010 u 6:19

Logo Gigabyte

Možda niste ovo znali, ali Gigabyte, koji proizvodi gotovo sve što možete staviti u računar, takođe proizvodi i mobilne uređaje. Takođe možda ne znate da je Gigabyte izgubio između 9.3 do 12.5 miliona dolara od prodaje mobilnih uređaja u 2009. godini. Da je ovo loše, ne treba vam diploma iz finansija.

U nadi da preokrene stvari, Gigabyte okreće novi list, napušta svoj brend GSmart (koji pokreće Windows Mobile) i prelazi na Android kao dodatni operativni sistem.

Naravno, ulazak na već oformljeno tržište telefona sa Android platformom neće biti lako, ali videćemo šta imaju da pripreme, i možda se i kod nas (u Srbiji) pojavi neki povoljan pametan telefon.

Tags: Androidgigabyte

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *