Dual-Core procesori su budućnost

Objavio u 02/12/2010 u 8:14

tegra II logo2011. godina se smatra za prelomnu godinu u novim mobilnim procesorima, uključujući i dual-core Nvidia Tegra2. ARMdevices.net je nedavno prisustvovao ARM TechCon konferenciji i snimio demo koji prikazuje ubrzanje sa dual-core procesorima.

Dva slična procesora su stavljena jedan pored drugog i prikačeni na Android uređaj. Dok je muzika puštena u pozadini, svaki je otvarao listu website-ova. Razlika između ova dva procesora je u tome što je jednom bilo isključeno jedno jezgro, dok su na drugom radila oba. Šta mislite koji je radio brže?

NVIDIA najavljuje Tegra 2 procesore kao glavno unapređenje u svetu mobilnih uređaja. Ovo je samo početak onoga što možemo očekivati u sledećoj godini.

Tags: dual-corenvidiategra 2test

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *