Augmentovana realnost u dečijim igrama – AR Toys Competition

Objavila u 05/05/2014 u 21:10

Augmentovana realnost igraDok se mi u Srbijici zabavljamo vestima o pomeranju radnog vremena sa pola 9 na pola 7, i dok se neki dive novom premijeru a drugi zgražavaju, u nekom paralelnom univerzumu koji se nalazi na istom kontinentu tu malo severnije od nas, u Minhenu, sprema se jedna sjajna konferencija i takmičenje. Dve kompanije Metaio iz Minhena i Toywheel iz Berlina, organizovale su takmičenje u idejama za najkreativniju igru za decu baziranu na augmentovanoj realnosti. Metaio je lider u razvoju rešenja za augmentovanu realnost dok je Toywheel developerska firma koja kreira AR igre za decu.

Tako su oni sada lansirali prvo globalno takmičenje u augmentovanoj realnosti u oblasti dečijih igara. Takmičenje će trajati 6 nedelja i fokusiraće se na budućnosti u zabavi dece i njihove interakcije sa digitalnim medijima. Učešće je otvoreno za developere, nedevelopere, dizajnere, decu, tinejdžere i njihove roditelje koji žele da podele njihovu ideju o upotrebi AR tehnologije u prostoru. Očekuju ideje koje su bazirane na konceptu i čak i kompletne demoe sve zajedno sa detaljima kako će se to odraziti na realan život.

Za one koji još uvek nisu upoznati sa terminom augmentovane realnosti, to je ukratko, dodavanje digitalnog sadržaja u prostor preko kamere tableta ili telefona u realnom vremenu uz omogućavanje da korisnik vrši interakciju sa tim virtuelnim objektima.

U ovom takmičenju potrebno je fokusirati se na decu od 6 do 12 godina a nagrada za najbolju ideju za najbolju inovaciju je 25000 eura.

U Minhenu će u oktobru biti održana konferencija InsideAR koja se inače održava u Tokiju i Pekingu, na kojoj se očekuje prezentacija projekata.

Eto barem da znamo šta se to dešava u “paralelnom univerzumu” van Srbijice. Pa ako imate ideju koju biste podelili, možete ih slati na ovim linkovima Metaio i Toywheel.

Video koji najavljuje ovo takmičenje:

Tags: aplikacijeARAR igreaugmentovana realnostdečije igreMetaiotabletitelefoniToywheel

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *