Sećate se igre R-Type? Uskoro ćete moći da je igrate na vašem telefonu

Objavio u 03/09/2011 u 12:24

Developer DotEmu nam donosi old-school hit iz 1987, R-Type će se u Android Marketu pojaviti 12. septembra. Možda se sećate ove retro 16-bitne igre koja je u to vreme imala najbolju grafiku za side-scrolling igre. Ja sam ovu igru igrao do iznemoglosti. Jedva čekam da osetim opet taj osećaj igranja R-Type-a :).

r-type original screenshot

Android verzija će biti direktni port originalne igre, ali optimizovane za nove touchscreen kontrole i dodatkom podrške za Open Feint kako bi mogli da šerujete rezultate/progres. Igra ima gomilu unapređivanja, neprijatelja, bosova … Verovatno većina vas nikad nije igrala ovu igru, ali sad evo prilike da vidite zbog čega je tada bio sav taj Hype 🙂

Tags: Androidigreopen feintPortr-type

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *