Vine stiže na Android

Objavio u 26/04/2013 u 10:30

Vine for Android

Retko koja se aplikacija probije u Mainstream, ovo se dešava na svakih pola godine/godinu. Kao i Instagram, Vine je uspeo da se među iOS korisnicima popularizuje. Pa su se tako komičari i muzičari (Daft Punk npr.) primili na ovaj servis koji pruža deljenje klipova od 6 sekundi. Međutim, kao i Instagram, Vine od starta nije dostupan na Android platformi. Međutim, prema rečima developera, to će se uskoro promeniti.

U intervjuu sa The Verge-om, spomenuli su da rade na verziji Vine-a za Android aktivno, i da stiže “uskoro”. Za sve nas koje interesuje kako funkcioniše ova aplikacija, a nisu radi da zbog toga napuštaju Open Source platformu, ovo su cool vesti.

Velike kompanije uglavnom prvo rade aplikacije samo za iOS, pa ih onda portuju na Android. Mislim da mogu da shvatim razlog za ovo, a evo i zašto: Verovatno je strah od responzivnog dizajna aplikacija i široke lepeze hardvera za koji treba napisati aplikaciju problem, pa tako prvo naprave aplikaciju koja je za iOS 4-5 uređaja, a onda ako se tamo pokaže kao dobra, pređu i na razvoj za Android platformu.

Ovo je mač sa dve oštrice, jer moguće je da tip aplikacije koju tim razvije možda bude imao bolji odziv na Androidu, ali verujem da se njihovi ekonomisti uvek oslanjaju na radne sate 😐

[via AndroidAndMe]

Tags: AndroidaplikacijaiosuskoroVine

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • *Iako se brojem skinutih aplikacija Google Play priblizava Marketu, ili kako se vec zove iCrap prodavnica, na 0.9, zarada je i dalje 2.6x veca na ovoj poslednjoj. Tu verovatno lezi deo problema, money.

    Drugi deo problema (ovo je vec licno) lezi u tome sto, kad god vidim nasov: “App XYZ coming from iOS to Android” ja pomislim: “fuck app XYZ then”.
    ‘Xcuse my French.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *