TeamViewer beta za Android

Objavio u 24/11/2010 u 19:23

TeamViewer je poznata aplikacija za udaljenu kontrolu računara, a njena beta verzija je sada dostupna i za Android platformu. Uz pomoć ove aplikacije možete se povezati na svoj računar sa bilo kog drugog računara (a u ovom slučaju i sa telefona) povezanog na Internet i kontrolisati kursor miša i ostatak sistema kao da ste fizički za svojim računarom.

TeamViewer je dostupan za sve popularne operativne sisteme među kojima su Windows, Mac i Linux, a od mobilnih platfotmi do sada su bili podržani iPhone i iPad. Sada postoji i probna beta verzija aplikacije za korisnike Android operativnog sistema.

Za one koji nisu koristili slične aplikacije, evo kao funkcioniše rad sa udaljenim pristupom (remote access): Na računarku kome želite da pristupite instalirate ‘server’ aplikaciju, a na uređaju sa koga pristupate ‘klijent’ aplikaciju. Sa klijent aplikacije (bilo da je sa telefona ili drugog računara) se povezujete na server (svoj računar) i na ekranu dobijate sliku desktopa svog računara (servera). Dalje radite kao da ste fizički za svojim računarom, gde god da se nalazili na planeti. Možete podesiti i lozinku da ne bi svako mogao da pristupa sistemu, a kako sve to radi uživo, pogledajte na snimku koji sledi…

Izvor: Portabl & netbook računari

Tags: aplikacijebetaremote access

Autor
plagosus Branko Đurković

Objavljenih tekstova: 7

Drago nam je da je jedan zaljubljenik u open source i tehnologiju a posebno u mobilne telefone, developer, dizajner, Linux korisnik, Nokia fan i bloger, autor na Srbodroidu. Trenutno testira LG GT540 koji je ustupio mt:s. Izuzetno je aktivan u online svetu, dobro informisan i druželjubiv, možete ga pratiti na tviteru: twitter.com/plagosus. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *