Skype

Objavio u 06/10/2010 u 17:50

Skype Android

Pre skoro godinu dana na marketu se pojavila Skype Lite aplikacija koja je pruzala mogucnost samo četa. Nakon toga Verizon je dobio ekskluzivno pravo da ima Skype na svojim telefonima koji je pružao mogućnost i telefonskih i VoIP poziva. U marketu je Lite verzija izbačena.

Juče se Skype pojavio u punoj verziji na Marketu svih telefona koji imaju Android 2.1+

Na žalost Amerikanaca, Skype dolazi sa ograničenjem. Tako da Amerikanci mogu koristiti ovu aplikaciju samo preko WiFi konekcije, a 3G, EDGE i GRPS  im je uskraćen.

Ako pogledate komentare u Marketu, mnogi ljudi imaju problema sa ovom aplikacijom. Meni lično je sve prošlo ok, ali u test pozivu sam imao nervirajuće kliktanje i force close aplikacije. Čitajući na netu shvatio sam da aplikacija zahteva 600MHz ili više, ali kako Hero ima nešto manje od 600 megaherza, dolazi do problema u kodiranju zvuka. Kako imam rutovan telefon, podigao sam frekvenciju procesora na 691Mhz i klikovi i FC su nestali. Takođe u opisu aplikacije napominju da Samsung Galaxy S nije podržan. Skype još uvek nije implementirao video pozive, što Fringe aplikacija podržava već duže vreme. Takođe velika mana na koju sam naišao u ovoj aplikaciji je što nema mogućnost izlaženja iz aplikacije. Tako da jedino pritiskom na Home dugme sklanjate aplikaciju sa aktivnog ekrana. Task Managerom nisam uspeo da je uklonim, jer se konstantno ponovo podizala, što me je nateralo da je uklonim sa telefona, jer ne volim da imam aktivne aplikacije koje ne koristim konstantno, a pogotovo ne ovako glomazne.

Iako sam bio na neki način uzbuđen što je Skype konačno izašao na Market sa full aplikacijom, ipak ova aplikacija nije potpuno stabilna i optimizovana za moj telefon, tako da se vraćam NimBuzz aplikaciji koja ima mogućnost Skype poziva i na slabijim procesorima.

Tako da sam blago rečeno razočaran, jer sam smatrao da je Skype jedna ozbiljna firma koja drži do kvaliteta, ali posle ove aplikacije, mislim da su veoma pali u mojim očima.

Ukoliko ste zainteresovani, možete skinuti aplikaciju, i reći nam kako vam se čini aplikacija. Da li imate problema, i da li je bolja od Fringa i NimBuzza?

Skype za Android vam omogućuje da:

 • Pravite besplatne Skype-to-Skype pozive preko WiFi ili mobilne mreže (GPRS, EDGE, 3G) ka drugim Skype korisnicima bilo gde u svetu uz pomoć Skype SILK kodeka koji pruža CD kvalitet zvuka.
 • Pravite ještine Skype pozive ka svim fiksnim i mobilnim telefonima
 • Šaljete i primate poruke jednoj ili grupi prijatelja na Skype-u
 • Sinhronizujete kontakte između Skype kontakata i kontakata u vašem telefonu
 • Vidite kada su vaši Skype kontakti online i dostupni za telefoniranje i čet
 • Lako importovanje brojeva u Skype aplikaciju iz vašeg addresara u telefonu
 • Primite pozive na Skype online broju
Tags: 3GSkypetelefoniranjeVoIPWiFi

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

10 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Ja sam bez problema instalirao Skype sa Marketa ali od priče nema ništa jer posle nekoliko sekundi izobličuje glas u oba smera.Mislim da DHD ima generalno audio problem jer ni call recorder-i ne rade kako treba.Imam DHD od Telenora i nije ništa “čačkano”.

 • a trebalo bi moci ako rutujem telefon?

 • zasto nemam skype u pretrazivacu na marketu? i zasto mi ne dozvoljava da instaliram skype preko weba? jel moguce da m:tel to ne dozvljava?

 • Meni npr Skype na Symbian-u radi bolje od svih univerzalnih messengera koji izmedju svega ostalog podrzavaju i Skype.
  Mozda je trenutna verzija neispeglana, ali ovo je tek pocetak.
  A sto se perfosmansi tice, ti na tvom zvanicno (bez update-a) nebi ni mogao da instaliras Skype, a povrh svega ne zadovoljava minimalne specifikacije, tako da to poprilicno osporava hejt po losim performansama. Nije isto kad CPU sa 2GHz overklokujes na 3GHz i kad kupis novu masinu koja fabricki ima x64 na 3GHz… Treba gledati sa druge strane, eto zvanicnog Skype-a i jos radi (kako radi) kod tebe. Buduce verzije mogu biti samo bolje. A ako NimBuzz radi bolje, to je samo plus za njega 😉

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *