Send Anywhere – slanje fajlova na brz i siguran način

Objavio u 24/06/2015 u 14:19

Kada šaljete neki fajl sa vašeg PC na vaš Android pametni telefon ili obrnuto, dosta nas, ako ne i većina koristi USB kabl. No postoji mogućnost da šaljete vaše fajlove bez da se povezujete putem kabla, tj. sve što trebate je Wi-Fi ruter i instalirana aplikacija na vašem telefonu i kompjuteru.

Postoji veliki broj apalikacija koje možete koristiti za bežično slanje fajlova, poput popularnih aplikacija AirDroid i Pushbullet, ali za brži, sigurniji metod i bez potrebe da se prijavljujete, Send Anywhere je i tek kako vredna alternativa.

Jedan od glavnih razloga popularnost aplikacije Send Anywhere jeste to što koristi P2P umrežavanje (peer-to-peer) za transfer vaših fajlova, bez da ih čuva na nekom serveru usput. Što znači da jednom kada je slanje završeno, fajl se neće nalaziti u nekom „oblaku“ (cloud), čekajući da ga neko otkrije. Za svako slanje fajla dobijate QR kod ili jedinstveni šestocifreni ključ, koji važi kratak vremenski period tj. 10 minuta, koji možete podeliti sa nekim ko već koristi Send Anywhere na mobilnom telefonu ili kompjuteru. Bilo koji korisnik može da pristupi fajlu sve dok ima QR kod odnosno jedinstveni ključ – tako da nema potrebe da se prijavljujete za ovu aplikaciju.

Ako sigurnost nije ono što želite, takođe možete da dodate fajlove na server i podelite ih sa više ljudi. Ono što je dobro, jeste mogućnost da postavite vremenski rok nakon čega će taj fajl biti automatski izbrisan sa servera.

Na Android-u, sa ovom aplikacijom možete deliti različite tipove fajlova kao što su fotografije, muzika, video, dokumenta, APK, kontakti i još dosta toga. A na PC-ju, možete slati i primati gotovo sve vrste vrste fajlova. Send Anywhere tvrdi da ne postoji limit za fajlove, pa sam testirao ovu tvrdnju sa fajlom veličine 2.3GB – slanje je prošlo glatko, nije bilo nikakvih problema.

Send Anywhere je aplikacija koja je sigurna, jednostavna i koja dobro dođe kada želite da pošaljete fajl sa vašeg telefona na PC ili obrnuto, bez da se upetljavate sa kablovima. Aplikaciju Send Anywhere možete preuzeti besplatno iz Play prodavnice, a dok PC verziju možete preuzeti ODAVDE. Da li već koristite ovu ili neku sličnu aplikaciju? I kakva su vaša iskustva, kao i uvek pišite nam u komentarima.

Tags: aplikacijaPlay ProdavnicaSend AnywhereSlanje fajlova

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *