[root] Stopirajte reklame pomoću AdAway aplikacije

Objavio u 30/03/2012 u 16:45

AdAway

Besplatne aplikacije obično dolaze sa reklamama koje znaju biti veoma dosadne, naročito ako zauzimaju neki nezgodan deo ekrana. Ukoliko ne želite (ili ne možete) da kupite punu verziju neke aplikacije ili igre koje su pretežno bez reklama, onda je idealno rešenje da uzmete neko anti-reklamno oružje u svoje ruke.

AdAway aplikacija je jedna od boljih za ove svrhe i slučajno sam naišao na nju nakon iznenadnog prestanka rada AdBlock-a. Potrebno je da imate root i read/write pristup na System particiji.

Nakon instalacije, aplikacija će preuzeti fajlove sa sajtovima koji trebaju biti blokirani i kraj priče.
AdAway slika
Uživajte u igrama i programima bez reklama!

Napomena: Imajte u vidu da developeri obično zarađuju upravo od tih, nama dosadnih, reklama, zato s vremena na vreme isključite AdAway i kliknite na neku reklamu da bi oni dobili neku paru.

Tags: AdAwayadblockAdsblokiranjereklame

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Super je, ne smaraju me reklame vise, mada kad odem na sajt Blica i kad citam i kad vidim “This add is blocked by AdAway” i pise slovima, nekako ruzno izgleda. Al macke mi se bas svidjaju :D.

    • Takodje i meni smetaju takve stvari, ali to je zato sto developer nije predvideo verziju bez reklama 🙂 Pa je ostavio prostor za reklamu koje se ne sklanja ako nema reklame 😐

  • Ma nije toliki problem sto su te reklame dosadne-veci je problem sto prema nekim istrazivanjima one vuku i do 90% CPU i RAM memorije koje vuce neka aplikacija koja ih ima ugradjene. To se posebno odnosi na AdMob reklame.
    AdAway aplikacija pomaze da se resimo reklama, ali samo delimicno, nije ni ona savrsena-u mnogim aplikacijama reklame su jos uvek tu.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *