Microsoft Office za Android telefone stigao

Objavio u 31/07/2013 u 15:50

Office 365

Kako je Microsoft u velikim problemima što se tiče svog operativnog sistema koji se slabo prodaje a pogotovo RT verzija, izgleda da su shvatili da moraju podržati platforme koje su dominantne. Microsoftov jedan od najvećih prihoda stiže upravo od Office paketa, tako da im je Office možda i najbolja šansa da se proguraju na tržište mobilnih telefona odakle su bukvalno izgurani.

Dakle, Microsoft Office je nedavno stigao na iOS, tačnije za iPhone. Sada je i Android verzija Office-a stigla.

Tu je opcija za recent documents, kreiranje Word i Excel dokumenata. Microsoft je optimizovao svoje Word, Excel i Powerpoint aplikacije za telefone, međutim, Microsoft ne planira Android tablet verziju. Kažu da je bolje da koristimo Office Web aplikacije na tabletima.

Editovanje je kao i na Windows Phone i iPhone verzijama dosta ograničeno. Uglavnom je predviđena aplikacija za korekcije, formatiranje i komentarisanje. Kada kažem formatiranje, mislim na bold, italic, boju fonta itd.

Dokumenti se svi čuvaju u Microsoftovom SkyDrive cloud servisu i moguće ih je šerovati emailom koristeći Android aplikaciju. Nema puno opcija “za sada”. Takođe, kreiranje Office 365 naloga nije moguće iz aplikacije, podrazumeva se da ga imate.

Za sada je Microsoft Office dostupan na Google Play-u samo za stanovnike SADa, ali tvrde da će uskoro proširiti dostupnost na 33 jezika i 117 zemalja.

Office zahteva Android 4.0 verziju i više.

Meni lično Office ne treba, sasvim su mi dovoljne alternativne aplikacije, ali je lepo za videti da Microsoft konačno popušta.

[via The Verge]

Tags: AndroidaplikacijamicrosoftofficeOffice 365telefon

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *