Izašao Firefox 4 za Android Beta

Objavio u 08/10/2010 u 1:10

firefox

Mozilla je upravo najavila izlazak Firefox-a za Android u beta1 verziji. Prethodno je ovaj borwser nosio ime Fennec, ali kako ne bi zbunili korisnike, odlučili su da i ime i verziju prilagode desktop verziji.

U ratu za prevlast među browserima, desktop više nije jedino bojište. Na mobilnim platformama imamo mnogo veći broj browsera, a ovo je tek početak. Tako da ostaje tek da se vidi gde će Mozilla naći svoje mesto.

Ovu verziju možete skinuti ovde.

Firefox za Android koristi istu tehnologiju kao i desktop verzija, samo je optimizovan za mobilne platforme. Neke od ključnih stvari su:

  • Firefox Sync
  • Add-onovi
  • Awesome Bar
  • Awesome ekran
  • Pinch-to-Zoom

Jedan od najsnažnijih aduta Mozille može biti mogućnost da programeri prave svoje dodatke (add-ons) za ovu verziju browser-a. Firefox omogućuje developerima da koriste HTML5, CSS i Javascripte u razvoju svojih dodataka.

Tags: AndroidbetabrowserFirefox

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *