Facebook aplikacije najviše troše i zauzimaju mesta na vašem Android uređaju, kaže Avast

Objavio u 16/03/2018 u 0:31

Ako imate malo prostora na vašem telefonu i/ili ako imate malo gigabajta u paketu, veoma je bitno da znate koje aplikacije mogu da vam naprave problem. Dosta kompanija izbacuje statističke podatke ovoga tipa, pa tako i Avast. Za ovu 2017. godinu najveći potrošači definitivno dolaze iz Facebook kompanije.

Avast je listu podelio u dve kategorije: aplikacije koje se pale na startu i rade u pozadini i na aplikacije koje sami pokrećete. Kada su aplikacije koje zauzimaju najviše prostora u pitanju, Facebook je i dalje najgori, dok je Spotify na drugom mestu (vrlo verovatno jer download-uje pesme u pozadini). Instagram, Amazon Kindle i Facebook Messenger su u top 5. A možete da primetite da su 3 aplikacije koje stižu iz Facebook kompanije u tih top 5. Što se aplikacija koje vi pokrećete tiče, LINE i Snapchat su najzahtevnije, a 3 Amazon aplikacije su u top 10: Amazon Shopping, Amazon Video i Amazon za tablete.

Avast App Report Q3 2017 Top 10 Storage Eaters That Run at Startup

Avast App Report Q3 2017 Top 10 Storage Eaters That Run by Users

Ako vas više brinu aplikacije koje prave veliki protok i mogu vam potrošiti gigabajte u paketu, TOP 10 koje se pale na startu su: Google Talkback, Facebook, Instagram, Yahoo! Japan, Facebook Lite, Spotify, Firefox, WhatsApp, Weather Channel i Google Chrome. Od onih koje pokrećete ručno, to su: Netflix, LINE, Snapchat, Clean Master i Amazon Shipping u TOP 5.

Avast App Report Q3 2017 Top Data Traffic Hogs Run at Startup

Avast App Report Q3 2017 Top Data Traffic Hogs Run by Users

Verujem da većina vas neće ukloniti ove aplikacije sa telefona jer su “potrebne” i neke od njih možda i ne mogu da se uklone, ali je bitno znati da problem postoji i da ih koristite manje ako želite da čuvate protok i možda da ih koristite samo kad ste na Wi-Fi-u.

[via AndroidCommunity]

Tags: amazonAmazon KindleAmazon ShoppingAmazon VideoAmazon za tableteClean Masterfacebookfacebook liteFacebook MessengerFirefoxGoogle ChromeGoogle TalkbackInstagramLineNetflixSnapchatspotifyWeather ChannelWhatsappYahoo! Japan

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *