Battery Stats Plus – detekcija aplikacija koje troše bateriju

Objavio u 27/11/2012 u 8:00

battery 001

Davno beše vreme kada smo telefone koristili za telefonske pozive. Tada smo pričali o izdržljivosti baterije u ciframa od pet do deset dana. Sada telefon služi za gotovo sve sem telefoniranja. Proveravamo Google+, Twitter, email, Facebook, igramo zahtevne igre na njima, a s vremena na vreme i napravimo po koji telefonski poziv. Kako se na polju baterija nije mnogo napredovalo od dana kada smo imali Nokia-e sa crno-belim ekranima i ledovkama u boji, a ekrani su se drastično poboljšali, kao i snaga procesora u telefonima, da bi smo uštedeli bateriju nekad je potrebno da uklonimo aplikacije koje nam je provajder ili proizvođač “uvalio”, kao i flešovanje Custom Kernel-a koji je dizajniran da uštedi bateriju što je više moguće. I pored svega toga, instaliramo aplikacije i igre koje nekada nisu dovoljno optimizovane, tako da znaju da troše bateriju i kad ih ne koristimo.

battery 002Battery Stats Plus pokušava da reši ovaj problem. Na XDA je član leducbao objavio beta verziju ove aplikacije koja statistiku potrošnje podiže na novi nivo. Aplikacija skuplja i analizira informacije o potrošnji koje prave CPU, CPU foreground, Network, GPS, Sensor, Wake Lock itd. Aplikacija te informacije obradi i pokaže koje su to aplikacije koje vam najviše “srču” bateriju. Možete upload-ovati vašu statistiku na glavni server i videti i uporediti rezultate sa drugim korisnicima.

Bazične mogućnosti

  • Analiza potrošnje baterije po aplikaciji
  • Prikaz udara na potrošnju po bateriji: CPU, CPU foreground, data usage, GPS usage, sensor usage
  • Automatska detekcija i obaveštenje o aplikaciji koja troši bateriju
  • Predviđanje trajanja baterije

Oblačne (Cloud-based) mogućnosti

  • Prikupljanje statistike o potrošnji baterije i upoređivanje sa drugim uređajima
  • Upoređivanje potrošnje baterije po aplikaciji na istom uređaju i prosečna potrošnja

Ako vas zanima šta vam najviše baterije troši skinite aplikaciju sa ovog treda na XDA.

Tags: aplikacijebaterijacloudoblakpotrosnjastatistikaupoređivanjeušteda

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Mene jbe baterija na sgs3, i to opasno.. Trosi mi po 10% na pola sata dok je na stand by-u.. Sve pogasim, cpu spy mi pokazuje da procesor skache do maksimuma dok ga i ne koristim.. U deep sleep retko i upada.. Koristim cm9.. Probao sam razna sranja, nishta nije pomoglo.. A battery health mi je Good.. Nemam predstavu shta bi moglo da bude.. Jedino ako viber, whatsapp, i njima slichni programi cede toliko bateriju… Al’ ne verujem da je normalno u tolikoj kolichini…

  • Instalirano. Sad cekam dan dva da prodje da vidim koja dijagnoza se daje mom telefoncicu. 🙂

  • Mogu da prijavim da su mi “Bad Piggies” Rovio drejnovale i kad ne koristim…Isto Punch Hero, Indestructible i Dead Trigger… To su neke koje su mi pale na pamet, pa ako imate neku proverite…

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *