Kamera i displej test: Sony Xperia S vs HTC One S vs LG Prada

Objavila u 03/05/2012 u 14:00

fotografisanje testKako smo istovremeno imali na testu 3 telefona, iskoristili smo priliku da napravimo uporedni test kamera i displeja. Radi se o Sony Xperia S, HTC One S i LG Prada telefonima. Sva tri telefona imaju dual core procesore, ekrane od 4,3 inča i pripradaju najnovijim linijama tri različita proizvođača.

Kada je reč o ekranima, Sony Xperia S ima najbolju rezoluciju 720 x 1280 piksela na 4.3 inča, gustina piksela 342 ppi. HTC One S na ekranu od 4,3 inča ima rezoluciju od 540 x 960 piksela gustine 256 ppi dok LG Prada na ekranu iste veličine ima rezoluciju 480 x 800 piksela gustine 217 ppi. Ova razlika u ekranima je poprilično vidljiva, pogotovo kod Xperia S koja ima na sve to i Sony-ev Bravia engine.

Na dnevnom svetlu, ekran Xperia S telefona se pokazao najbolje zbog njegovog LED-backlit LCD displeja, potom tu je odmah za njim HTC One S sa Super AMOLED displejom i na kraju LG Prada sa IPS LCD displejom. Kada se posmatra različit ugao gledanja ekrana, tu su se One S i LG Prada pokazali bolji u odnosu na Xperia S telefon.

Kada se uporede kamere ova tri telefona, Xperia S ima kameru od 12 MP, One S i LG Prada od 8 MP. One S ima ubedljivo najbržu kameru koja gotovo instant fotografiše. Sva tri telefona snimaju video zapis u 1080p rezoluciji.

U nastavku možete videti uporedne fotografije sa ova tri telefona, fotografisane iz istog položaja pod istim uslovima, redom Sony Xperia S potom HTC One S potom LG Prada.

U supermarketu:

da bi ste videli fotografije u punoj rezoluciji, kliknite na sliku srednjim klikom misa ili desni klik > open link in new tab. Takodje klikom na sliku u donjem delu imate mali thumbnail na koji kad kliknete prikazace vam se fotografija u punoj rezoluciji.

Sony Xperia S vs HTC One S vs LG Prada po svetluXperia S vs One S vs LG PradaXperia S vs One S vs LG PradaPo danu (uz slabije sunce):

Xperia S vs One S vs LG PradaXperia S vs One S vs LG Prada

Noću:

Xperia S vs One S vs LG PradaXperia S vs One S vs LG PradaVideo test Xperia S vs One S (ovde LG Prada nije uključena):

 

Link za download videa

Po fotogafijama se može primetiti da je One S odličan u noćnim fotografijama (verovatno zbog brzine okidanja fotografija). Xperia S se bolje pokazala pod veštačkim svetlom (u supermarketu). Ostalo, prosudite sami. 🙂

Tags: htckameraLGOne SporedjenjePradaSonytestXperia S

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • U super marketu lepse mi izgledaju slike One S.

    Pomorandze isto su mi najlepse ispale kod One S.

    Ovo po danu drvece najlepse mi je kod LG Prade (na moje iznenadjenje) 🙂
    Bas su lepo ispale te slike po danu na pradi 🙂

    A i ovaj TEMPO, najbolji je One S snimak 🙂

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *